Cykling

Dumoulin har været på operationsbordet

Tom Dumoulin har været en tur på operationsbordet, hvor han fik fjernet et stykke grus fra sit knæ.

Tom Dumoulin har haft problemer på cyklen, siden han styrtede på 4. etape i årets Giro d'Italia.

I sidste uge var han til start i Criterium du Dauphiné, men også her måtte han give fortabt. Knæproblemer tvang hollænderen til at forlade løbet, der fungerer som den sidste forberedelse til Tour de France.

Dumoulin gennemgik efterfølgende yderligere undersøgelser og har nu også været igennem en lille operation.

- Tom gennemgik en mindre operation i går (søndag, red.), hvor lægerne fjernede, hvad der lignede metalsplinter, men viste sig at være et lille stykke grus, siger Sunweb-lægen Camiel Aldershof til holdets hjemmeside.

- Vi besluttede at fjerne stykket, da det skabte en lille inflammatorisk reaktion. Tom lavede en testkørsel i morges, og det gik godt. Han er nu klar til at rejse i højderne og fortsætte forberedelserne. Hans fremskridt bliver målt fra dag til dag, hvor træningen bliver tilpasset, men det tegner godt.

Ville ikke tage chancer

Dumoulin og Sunweb forklarer, at de ikke ville tage chancen ved at lade hollænderen fortsætte i Dauphiné.

- Efter etapen fredag havde jeg det rimelig godt, men i løbet af aftenen begyndte irritationen at komme tilbage. Der er ingen grund til at presse knæet yderligere, siger Dumoulin.

- Det har været godt at komme tilbage i rytmen, men jeg vil ikke presse knæet. Jeg vil hvile mig i weekenden og være tilbage på cyklen i højderne på mandag.

Tour de France starter den 6. juli i Bruxelles.