Cykling

Eksperter er fulde af lovord om Fuglsang

Jakob Fuglsang har med sin sejr i Cretérium du Dauphiné fået en perfekt optakt til Tour de France, siger TV 2 SPORTs cykeleksperter.

Rolf Sørensen, Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard udgør et kor af eksperter, der ser frem til Jakob Fuglsangs Tour de France-deltagelse med store forventninger.

Efter Fuglsangs sejr i Critérium du Dauphiné er de tre cykeleksperter rørende enige om, at en podieplacering er inden for rækkevidde.

Chris Anker Sørensen: - Han kørte som chefen af feltet og tog hånd om løbet i Critérium du Dauphiné. Han har været i overskud hele vejen igennem, og jeg tror, han har været den, de andre har kigget på som referencepunkt: ”Det er ham der, vi skal slå.”

Rolf Sørensen: - Rent fysisk er han gået et par procenter op – eller mere. Og så er der måske et lille hul i markedet. Chris Froome, Geraint Thomas og Richie Porte har ikke rigtig ”været der” i år. Det er en kæmpe chance. Man skal ikke håbe på andres ulykke, men han skal jo køre mod dem, der ér der nu. Og derfor øjner jeg en stor chance for et podie i Tour de France.

Chris Anker Sørensen: - Jakob har tidligere manglet støtte fra holdkammeraterne, men den har han altså fået i år. Astana er et af de stærkeste hold, der kommer til Touren, så det er rigtig glædeligt. Der kommer situationer i Touren, hvor han vil være i problemer, og så har man brug for et stærkt hold.

Brian Nygaard: - De har vundet cykelløb til højre og venstre fra starten af sæsonen, men deres niveau har været konstant hele vejen igennem. Noget af det mest imponerende er, at de kan vinde med mange forskellige ryttere. Og nu går de ind til Touren med en kaptajn, de kan tro på. De har noget at køre for. Det er meget specifikt, de sigter efter et stort resultat til Jakob.

Rolf Sørensen: - Han hører til blandt verdens bedste cykelryttere, og han hører til blandt dem, der kandiderer til podiet i Tour de France. Jeg er stolt og beæret over det, han laver lige nu.

- Ligegyldigt hvordan Tour de France ender, så har han haft en sæson, mange ryttere gerne ville have skrevet under på i starten af året.

Søndag vandt Jakob Fuglsang etapeløbet Critérium du Dauphiné for anden gang i karrieren. Video: TV 2 Sport

Chris Anker Sørensen: - Han har vundet Liege – Bastogne – Liege for første gang, og hans resultatliste i år er SÅ meget bedre, end hvad han har præsteret tidligere. Han er bedre end nogensinde.

Brian Nygaard: - Det hele afhænger af, om han kan holde til det i den tredje uge af Tour de France. Noget af det ved Fuglsang, jeg altid har hæftet mig ved, er, at han helt sikkert selv tror på, at det her har kunnet lade sig gøre. Han har taget et spring videre i karrieren, og det, han har lavet i år, er jo exceptionelt. Han har lukket munden på samtlige kritikere. Man er nødt til at give ham så meget kredit, at hvis han selv tror på podiet, så er vi nødt til at gøre det samme langt hen ad vejen.

- Men det er bare noget andet med Touren. Det er det hårdeste løb i verden, men hans egen tro og evnerne er jo urørlige. Og han har fået den bedst mulige start ved at vinde Dauphiné.