Cykling

Fuglsangs odds er styrtdykket siden sidste års Tour de France

Siden slutningen af juli sidste år er Jakob Fuglsangs vinderodds til årets Tour de France faldet fra 150 til 8 hos Danske Spil.

Som dansk cykelfan er det svært at holde fingrene fra klaphatten, inden Tour de France begynder om mindre end tre uger, og det er der god grund til.

Jakob Fuglsang har gang på gang imponeret i denne sæson, og det kan ses på danskerens oddsudvikling forud for Touren. Hvis man kigger på markedet hos forskellige bookmakere, er han et af de bedste bud på den samlede sejr, hvor han enten er rangeret som den tredje- eller fjerdebedste kandidat.

Danske Spil odds

  • Fuglsang gav den 30. juli 2018 odds 150 for Tour-sejr. Nu ligger han i odds 8
  • Fuglsang gav odds 18 lige inden Touren 2017 og 2018. I år ligger han i odds 8
  • Fuglsang trækker 28 procent af indsatserne hos danskerne for Tour-sejr. Geraint Thomas trækker som den næstmest populære ti procent

Dette har dog ikke altid været tilfældet.

Jakob Fuglsang har nemlig taget fusen på Danske Spil, lige siden han sidste år endte på en skuffende 12.-plads i Tour de France. Her åbnede han i odds 150 for den samlede sejr i Tour de France 2019. I skrivende stund er det faldet til otte gange pengene igen.

- Oddset faldt stille og roligt allerede i februar, da han begyndte at lave det første store resultat. Så faldt det bare yderligere, efter han begyndte at præstere i klassikerne. Efter Liege-Bastogne-Liege-sejren var vi nede i omkring odds 18. Det er bare faldet yderligere, siger Danske Spils oddssætter Jeppe Helbo til TV 2 SPORT.

Den danske oddsudbyder har sidste års vinder, Geraint Thomas, som favorit efterfulgt at INEOS-stortalentet Egan Bernal. Herefter følger Tom Dumoulin skarpt forfulgt af Fuglsang.

Det lave odds på Fuglsang skyldes foruden den friske sejr i Critérium du Dauphiné, at Chris Froome ikke deltager, fortæller oddssætteren.

Anderledes end de seneste år

I hverken 2017 eller 2018 har Jakob Fuglsang ikke kunnet tage formen fra opvarmningsløbene til Tour de France med sig til de tre uger i Frankrig.

I 2017 gik han – som i år – ind til Tour de France med en frisk sejr i Critérium du Dauphiné, men måtte skuffende forlade løbet på 13. etape på grund af et styrt to dage forinden.

Sidste år var forventningerne igen store blandt andet grundet en samlet andenplads i Schweiz Rundt, som er det andet store opvarmningsløb til Tour de France. Denne gang var et styrt ikke skyld i et manglende resultat i de tre uger i Frankrig. Benene var der bare ikke, og derfor måtte han nøjes med en 12.-plads.

I år er dog ikke som de sidste par år, forklarer Jeppe Helbo.

- Han har ikke kunnet præstere i tre uger, men der er bare noget, der tyder på, at den måde, han har kørt etapeløbene på, at han har fået en anden pondus. Men det får vi første at se under Touren, om han kan klare det.

I 2017 og 2018 lå Fuglsang til 18 gange pengene igen inden Tour de France – altså over dobbelt så meget som til årets udgave af det prestigefyldte etapeløb.

I år er han igen kaptajn for Astana, og tilsyneladende mener de fleste eksperter, at noget er anderledes i år. At noget peger i retning af, at den 34-årige dansker godt kan være konkurrencedygtig i alle tre uger.

Der er dog fortsat skeptikere, der gerne vil se det, før de for alvor tror det. Blandt andre den danske Quick-Step-sportsdirektør Brian Holm, som undervejs i Critérium du Dauphiné ikke havde sin landsmand blandt favoritterne til Tour-sejren.

- At komme og påstå han pludselig skal slå Bardet, Pinot og Geraint Thomas... alt andet lige har han aldrig kørt godt efter 12 dage, så plejer han at sprænge i luften i de store etapeløb, sagde han.

Fuglsang populær hos danske gamblere

Brian Holms skepsis lader dog til at prelle af hos danskerne. Hos Danske Spil har 28 procent af indsatserne for den samlede Tour de France-sejr således været på Fuglsang. Den næstmest populære rytter er Geraint Thomas med ti procent.

Derudover spiller danskerne ifølge oddssætteren også på, at Fuglsang ender i top-3, -5, -10 og -15 samt, at han vinder en eller flere etaper undervejs.

Hvis Fuglsang leverer, betyder det med andre ord, at Danske Spil må til lommerne.

- Sådan er det tit hos Danske Spil; at det koster, hvis danskerne vinder. Men det skaber også glæde og omsætning for os, hvis han vinder, så vi har det egentlig fint med at tabe lidt penge, hvis danskerne har succes, siger Jeppe Helbo.

Tour de France begynder den 6. juli i Bruxelles.