Cykling

Chris Anker vurderer: Mulighed for rekordmange danskere i Touren

Minimum en håndfuld danske ryttere kommer ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen med til årets Tour de France.

176 ryttere står klar til at rulle ud på årets Tour de France-rute i Bruxelles den 6. juli.

Der var fem danskere med til sidste års Tour de France, og ifølge TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen er Danmark – mere eller mindre – sikker på mindst at tangere dette antal. Derudover har yderligere fem ryttere har en realistisk mulighed for at blive udtaget.

Dermed er i alt ti danske ryttere ifølge Chris Anker i spil til at få en billet til årets Tour de France, hvilket betyder, at der er mulighed for at slå rekorden fra udgaven i 1989, hvor otte danskere deltog.

Alt er dog med forbehold for, at meget kan ske med 19 dage til Tour-starten. Få det store overblik over de 19 danskere, som kører på hold, der deltager i Tour de France:

  • DE SIKRE

Jakob Fuglsang, Astana

- Han er Astanas kaptajn. Allerede tidligt på året er det blevet meldt ud, at han skal køre, og han har bare vist sit værd gang på gang. Senest med sejren i Critérium du Dauphiné.

Magnus Cort, Astana

- Hvis ikke Astana udtager ham efter de præstationer, han leverede i Critérium du Dauphiné og i sidste års Tour de France, står verden ikke længere. Han kan både hjælpe med at holde Jakob Fuglsang ude af problemer på de flade etaper og har senest vist, at han kører bedre opad end de fleste.

Michael Valgren, Team Dimension Data

- Selvom Michael Valgren ikke har haft den bedste sæson, viste han på den semihårde 2. etape af Schweiz Rundt, at han er, hvor han skal være. Han er stjernen på holdet og en af de ryttere, som kan vinde etaper, hvilket Team Dimension Data skal gå efter. En Tour de France-etapesejr kan redde deres indtil videre miserable sæson.

Michael Mørkøv, Deceuninck – Quick-Step

- Elia Viviani, en af holdets helt store stjerner, meldte ud til det italienske medie La Gazzetta dello Sport, at Mørkøv er selvskrevet til Touren, og derfor vil jeg se det som en meget stor overraskelse, hvis han ikke er med. Deceuninck – Quick-Step har altid satset meget på sprintere og har bygget holdet op omkring dem, og derfor har Viviani en stor finger med i spillet i, hvordan holdet skal være.

Jesper Hansen, Cofidis

- Cofidis hentede Jesper Hansen, fordi de har store forhåbninger til, at han skulle præstere i Touren. Så selvom han ikke har leveret helt, hvad de har håbet på, så var de takter, han leverede i Dauphiné, mere end rigeligt. Jesper Hansen skal søge udbruddene og gå all-in på at vinde en etape.

  • GODE CHANCER FOR AT KOMME MED

Søren Kragh Andersen, Team Sunweb

- Han kørte en rigtig flot enkeltstart på førstedagen af Schweiz Rundt og har fået lov til at planlægge sæsonen efter at være klar til Touren. Han kan blive en vigtig støtte for både Tom Dumoulin og Michael Matthews.

Kasper Asgreen, Deceuninck – Quick-Step

- Han understreger lige nu endnu en gang i Schweiz Rundt ved at tage førertrøjen efter 2. etape, at han er en vanvittigt god rytter. Tim Declercq, som ellers kunne udfylde den samme rolle, som Asgreen kan gøre i Touren, udgik i Dauphiné, og derfor kan jeg godt se Asgreen udfylde den rolle i Touren.

  • KOMMER MÅSKE MED

Mads Pedersen, Trek-Segafredo

- Umiddelbart har det ikke ligget i kortene, at Mads Pedersen skulle med. Men han er bare en klasserytter. Holdets kaptajn, Richie Porte, var ikke overbevisende i Dauphiné, så det kan godt være, at ledelsen på Trek-Segafredo vil genoverveje taktikken. Sandsynligvis bliver der dog ikke plads til Mads Pedersen.

Lars Bak, Team Dimension Data

- Lars Bak er kendt for at sidde i fronten af feltet og føre for sine kaptajner, men Mark Cavendish har ikke det samme niveau længere, og dermed kunne jeg forestille mig, at Team Dimension Data vil have mere fokus på at have ryttere, der kan vinde etaper på egen hånd, frem for folk, der kan hjælpe Mark Cavendish. Lars Bak har i mange år kørt som trofast hjælper, at jeg tror, han får svært ved at finde det, der skal til for at vinde på egen hånd.

Mads Würtz Schmidt, Katusha Alpecin

- Selvom han måtte udgå af Dauphiné, var det efter holdets planer. Hvis han gør det glimrende i ZLM Toer, hvor han er kaptajn, tror jeg, han kommer med. Katusha-holdet er virkelig et hold i krise, og dermed er det svært at spå, hvad de vil satse på i Touren.

  • KOMMER IKKE MED

Jonas Gregaard, Astana

- Jonas Gregaard har haft en ganske fin sæson i forhold til, at han er førsteårsprofessionel, men han er ikke klar til Touren endnu. Han kunne meget vel få lov til at køre Vuelta a España senere på året og vise her, at han måske i fremtiden skal køre Tour de France.

Matti Breschel, EF Education First

- Måtte udgå af Giro d’Italia på 4. etape som følge af en skade og har ikke kørt løb siden.

Asbjørn Kragh Andersen, Team Sunweb

- Jeg tror aldrig, han har været inde i billedet til Touren. Så at han ikke kommer med, skal ikke opfattes, som han har kørt en dårlig sæson.

Casper Pedersen, Team Sunweb

- Selvom han havde bjergtrøjen i Dauphiné, ser jeg har ikke skulle køre Touren.

Rasmus Iversen, Lotto Soudal

- Kører sin første sæson på Lotto Soudal og startede året med at brække kravebenet. Han skal vænne sig til niveauet på allerhøjeste hylde, før han kan komme i spil.

Jonas Vingegaard, Jumbo-Wisma

- Er skadet, og holdet er allerede udtaget.

Som det første Tour de France-hold har hollænderne allerede udtaget deres hold. Se Jumbo-Wismas hold her.

Mikkel Honoré, Deceuninck – Quick-Step

- Han kørte Giro d’Italia, hvilket i sig selv er flot i første sæson. Men at køre en Giro-Tour-kombination ville ikke gøre noget godt.

Nicklas Eg, Trek-Segafredo

- Var i udbrud på første dag af Dauphiné, og ellers så vi ikke voldsomt meget til ham. De takter, han startede med i sidste år af UAE Tour, er der ikke rigtig blevet fulgt op på.

Christopher Juul Jensen, Mitchelton-Scott

- Christopher Juul Jensen kørte Giro d’Italia, og det gjorde han rigtig godt. Men det er hårdt at køre både Giro og Tour især på et hold som Mitchelton-Scott, som kommer ind til Touren med forhåbninger om at vinde løbet med Yates.