Tour de France

Forsvarende Tour-vinder slipper med skrækken – men er psykisk ramt

Geraint Thomas flyver onsdag hjem til Monaco, hvor han skal komme sig. Han meldes dog klar til Tour de France.

Geraint Thomas er sluppet med skrækken, efter han styrtede med 30 kilometer tilbage af 4. etape af Tour de Suisse.

Andrey Zeits fra Astana styrtede foran INEOS-kaptajnen, og begge måtte udgå af det schweiziske etapeløb.

Det er helt klart frustrerende

Geraint Thomas

Men Thomas og INEOS kan nu ånde lettet op. Det er kun skrammer og slagene, der påvirker ham.

- Han har ingen brækkede knogler. Han er ganske forslået efter styrtet og har fået en flænge ved øjenbrynet, hvor hjelmen sidder, men har ingen hjernerystelse. Taget styrtet i betragtning ser det ganske godt ud, siger Gabriel Rasch til TV 2 SPORT.

- Det er jo et chok, når han ligger der på asfalten og har slået ansigtet. Vi løber ud af bilen, og der tænker vi jo det værste. Han sidder stille, da vi kommer derhen, men han var nok også lidt i chok, tror jeg. Han er lidt psykisk ramt over det, da han ville køre efter sejren. Og så var det en del af forberedelsen til Tour de France.

- Heldigvis har vi en læge med i bilen. Han besluttede, at Geraint ikke skulle køre videre, da han havde slået hovedet og følte et knæk i skulderen. Han flyver hjem til Monaco og skal komme sig, forsøge at træne lidt igen og så forberede sig til Tour de France, siger sportsdirektøren.

Geraint Thomas blev siddende på asfalten efter styrtet for at komme sig.

Helt klart frustrerende

Geraint Thomas selv ærgrer sig over styrtet, selvom om han er kommet sig over det.

- Jeg landede på min skulder og på mit ansigt, og der var ret meget blod. Jeg ville gerne fortsætte, men lægen tvang mig til at forlade løbet.

- Det er helt klart frustrerende og et lille tilbageslag for mine forberedelser til Tour de France, men der er stadig lang tid til, at vi starter i Bruxelles. Min træner, Tim Kerrison, og jeg vil se på, hvordan vi kan sikre, at jeg er klar til Tour de France, siger Geraint Thomas til INEOS' hjemmeside.

- En stor streg i regningen

Selvom det viser sig, at Geraint Thomas ikke har brækket noget, er det alligevel ikke godt, at han misser løbskilometerne i bjergene.

- INEOS har virkelig været ramt af uheld, selvom Geraint Thomas' styrt ikke er så slemt som ved Chris Froome. Det er ikke godt at udgå af Tour de Suisse, da han ikke får de løbskilometer i bjergene, han gerne ville have haft, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen.

- Det er en stor streg i regningen, at han ikke får den sidste forberedelse til Tour de France.

Den 33-årige brite er udset til at være holdets stærkeste kort i Tour de France, der begynder i starten af juli, efter at holdkammeraten Chris Froome måtte melde afbud til Touren.

I sidste uge styrtede Chris Froome og pådrog sig et brud på nakken i etapeløbet Critérium du Dauphiné.

Sidste år kørte begge Tour de France, og her endte Geraint Thomas' med at bryde Froomes dominans i verdens mest prestigefyldte etapeløb.