Cykling

Geraint Thomas udgår i Schweiz - på vej til hospitalet

Geraint Thomas styrtede med 30 kilometer tilbage af 4. etape i Tour de Suisse og er nu udgået af løbet.

Uheldene hagler ned over cykelholdet Team INEOS.

Tirsdag styrtede Geraint Thomas cirka 30 kilometer fra mål på 4. etape af Schweiz Rundt. Thomas blev siddende i asfalten i flere minutter efter sit styrt, der også havde givet ham tydelige skrammer på skulderen.

Han var dog selv i stand til at tage sin sønderrevne cykeltrøje af. Men efter et stykke tid kom beskeden om, at han er ude af løbet. I samme ombæring røg Astana-rytteren Andrey Zeits også af cyklen.

- Han fik en lille flænge over øjenbrynet, og lægen følte, at det var sikrest at tage ham til hospitalet for yderligere undersøgelser. Det er det, vi ved. Vi skal vente, indtil han har været på hospitalet, siger sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2 SPORT.

- Jeg er ikke en læge, men han ser ok ud. Det var mest kun flængen over øjenbrynet, der blødte. Alle ryttere vil gerne tilbage på cyklen, men lægen besluttede, at han skulle tjekkes. Det vigtigste er, at han er okay. Jeg har en god følelse omkring ham.

På Twitter skriver INEOS, at han var i bevidsthed efter styrtet.

- Desværre har Geraint Thomas været nødsaget til at udgå af Tour de Suisse. Han var vågen og talte med holdet efter styrtet, men han vil blive bragt til hospitalet for yderligere undersøgelser, skriver Team INEOS.

Den 33-årige brite er udset til at være holdets stærkeste kort i Tour de France, der begynder i starten af juli, efter at holdkammeraten Chris Froome måtte melde afbud til Touren.

I sidste uge styrtede Chris Froome og pådrog sig et brud på nakken i etapeløbet Critérium du Dauphiné.

Sidste år kørte begge Tour de France, og her endte Geraint Thomas' med at bryde Froomes dominans i verdens mest prestigefyldte etapeløb.