Cykling

- Hvis Fuglsang kan vinde Dauphiné, kan han også vinde Touren, siger komet

Flere af Jakob Fuglsangs konkurrenter mener, at danskeren efter sejren i Criterium du Dauphiné er en af favoritterne til Tour-sejren.

Jakob Fuglsang kunne sent søndag eftermiddag iklæde sig den gule trøje, der symboliserede, at han havde vundet Criterium du Dauphiné 2019.

Og hvis det står til flere af de ryttere, som Jakob Fuglsang konkurrerede imod i feltet, er danskeren nu også en af favoritterne til at iklæde sig en trøje magen til i Tour de France.

Wout van Aert, Team Jumbo-Visma: - Han er en af de største favoritter. Han var stærk i foråret, og det ser ud til, at han er tilbage i den gode form. For mig er han en af de største favoritter.

- Hvis han kan vinde Dauphiné, kan han også vinde Tour de France. Det er en af de store forberedelelsesløb inden Touren, så jeg tror, at han kan vinde.

Niklas Eg, Trek-Segafredo: - Jakob kørte vanvittigt stærkt, og han ser superskarp ud. Så jeg tror, at han har en rigtig god chance for at være med fremme i Touren. Det er lidt svært med de farvede danske briller, men at se Jakob på podiet ville være superfedt.

Bjorg Lambrecht, Lotto Soudal: - Han er en virkelig stærk rytter. Han kan næste alt. Han vandt også Liége og vandt også dette løb for et par år siden. Hvis han er i god form til Touren, er det muligt, at han kan vinde løbet. Man ved aldrig.

Dylan van Baarle; Team INEOS: - Han bliver helt sikkert en af de største udfordrere for Team INEOS.

Jack Haig, Mitchelton-Scott: - Han må være oppe i blandt de største favoritter. Han vandt her også i 2017, og han har vist fremragende form. Han bliver en stor fare i Touren nu.

Dylan van Baarle tog etapesejren, og Jakob Fuglsang tog den samlede sejr i Critérum du Dauphiné. Video: TV 2 Sport

- Fuglsang er blandt de bedste

Criterium du Dauphiné er et etapeløb, der af mange cykelstjerner blev benyttet som den sidste store prøve inden Tour de France.

Kim Andersen, der er sportsdirektør for Trek-Segafredo, fik også lejlighed til at se Fuglsang på nærmeste hold som sportsdirektør i Trek-bilen.

- Man kunne se, at han var utrolig solid og havde meget mere selvtillid. Det lyste langt væk af, at han troede på det. Han virker rimelig afslappet, og det er også tit en god ting, at man kan gå afslappet ind til det, fordi man tror på sig selv, siger Kim Andersen.

- Lige nu er han blandt de bedste i mine øjne. Helt klart. Men vi ved selvfølgelig også, at der ikke skal meget til for at afgøre, om det bliver en femteplads, syvendeplads eller podieplads, siger Kim Andersen.

Brian Holm er skeptisk

I sportsdirektørbilen hos Quick-Step sidder Brian Holm, der plejer at være god til at se bort fra de rød-hvide briller. Inden Fuglsangs sejr udtalte han, at der Fuglsang-hypen måske var lige i overkanten.

- Sidste år var han jo ikke favorit, men det er cykelløb og alting kan lade sig gøre. Men at komme og påstå han pludselig skal slå Bardet, Pinot og Geraint Thomas... alt andet lige har han aldrig kørt godt efter 12 dage, så plejer han at sprænge i luften i de store etapeløb.

- Men der er da større chancer for det, end der har været de foregående år, men han har nu aldrig været så stabil efter 12-14 dage. Hvis han pludselig skulle være mere udholdende i en alder af 34 år, vil det være meget atypisk for den gennemsnitlige cykelrytter, siger Brian Holm.

Tour de France begynder 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris.