Cykling

Chokeret Bernal så Thomas styrte: Det var virkelig slemt

Holdet har meldt Geraint Thomas klar til Touren. Men det kunne være gået meget værre, fortæller Egan Bernal, der var øjenvidne til styrtet i Schweiz.

- Det var skræmmende, for det var et virkelig, virkelig slemt styrt.

Ordene kom fra en tydeligt chokeret colombianer, 22-årige Egan Bernal, der så sin holdkammerat og kommende Tour de France-kaptajn styrte på fjerde etape af Schweiz Rundt.

Det skete for øjnene af ham.

- Jeg tænkte med det samme, at det var virkelig slemt, sagde han til VeloPro.fr efter etapen.

- En Astana-rytter styrtede foran ham, så han kunne ikke gøre noget. Jeg håber, at han har det okay, lød det.

Siden er det kommet frem, at Geraint Thomas slap med skrækken og nogle skræmmer.

- Han har ingen brækkede knogler. Han er ganske forslået efter styrtet og har fået en flænge ved øjenbrynet, hvor hjelmen sidder, men har ingen hjernerystelse. Styrtet taget i betragtning ser det ganske godt ud, sagde INEOS-sportsdirektør Gabriel Rasch til TV 2 SPORT tirsdag aften.

Blod i ansigtet

Tirsdag aften satte Geraint Thomas også selv ord på situationen på INEOS' hjemmeside.

- Jeg landede på min skulder og på mit ansigt, og der var ret meget blod. Jeg ville gerne fortsætte, men lægen tvang mig til at forlade løbet, sagde han.

Geraint Thomas blev siddende på asfalten efter styrtet for at komme sig.

Den norske sportsdirektør Gabriel Rasch fik også selv et chok, da han så holdets Tour de France-håb sidde med blodet løbende fra ansigtet.

- Vi løber ud af bilen, og der tænker vi jo det værste. Han sidder stille, da vi kommer derhen, men han var nok også lidt i chok, tror jeg. Han er lidt psykisk ramt over det, da han ville køre efter sejren. Og så var det en del af forberedelsen til Tour de France, fortæller han.

Efter Chris Froome voldsomme styrt under træningen til Critérium du Dauphiné er den forsvarende vinder Geraint Thomas udset til at være enekaptajn på INEOS-holdet i sommerens franske rundtur.

- Det er helt klart frustrerende og et lille tilbageslag for mine forberedelser til Tour de France, men der er stadig lang tid til, at vi starter i Bruxelles. Min træner, Tim Kerrison, og jeg vil se på, hvordan vi kan sikre, at jeg er klar til Tour de France, fortæller Geraint Thomas.

Colombiansk komet er nyt klassementshåb

Unge Egan Bernal er ny kaptajn for INEOS i Schweiz Rundt, hvor de største bjerge endnu venter rytterne.

Selvom han var chokeret kom han ind med resten af feltet på fjerde etape.

- Men jeg var stadig en smule bange, for afslutningen var meget farlig, og der var en masse biler. Jeg blev ved med at forestille mig det oppe i hovedet, forklarede han til VeloPro.fr.

Kometen, der vandt årets Paris-Nice og tidligere har vundet ungdommens Tour de France, er udset til at støtte Geraint Thomas i juli.

Men var waliseren ikke sluppet helskindet fra dagens styrt, skulle han sandsynligvis overtage kaptajnrollen. Touren begynder 6. juli.

Så længe skal du ikke vente på femte etape af Tour de Suisse, der køres onsdag og vises på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.