Cykling

Danskere jubler efter endnu en sejr: Vi er verdens bedste til det

Kasper Asgreen og Michael Mørkøv jubler over endnu en etapesejr til Deceuninck - Quick-Step og Elia Viviani.

Hvorfor skal man ændre på noget, hvis det fungerer?

Dette kunne Deceuninck - Quick-Step meget vel have spurgt sig selv om inden 5. etape af Schweiz Rundt. Elia Viviani spurtede sig nemlig til sejren på tirsdagens 4. etape, hvor leadout-toget og opløbet virkede til perfektion.

På 5. etape brugt de igen den samme opskrift. Endnu engang forløb planen som den skulle, og den italienske sprinter endte med at stå øverst på podiet.

Kasper Asgreen spillede en stor rolle i leadout-toget for Viviani, og han mener ikke, at noget andet hold kan måle sig med Quick-Step i netop den disciplin.

- Det er verdensklasse, og hvis du spørger mig, har vi verdens bedste leadout-tog, og det beviser vi igen i dag. Det er en kæmpe fornøjelse og en ære af være en del af det tog her, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

- Det er super fedt at vide, når du kører frem og tager fronten, at der sidder fire mand på en linje bagved dig og bare skyder farten endnu højere op, når du ikke selv kan længere. Det er en kæmpe fornøjelse.

Det er en kæmpe fornøjelse at køre på hold med så stærk en rytter som ham

Mørkøv om Asgreen

- En fornøjelse at arbejde med Asgreen

Inden etapen var der stor spænding, om Viviani overhovedet ville komme med hele vejen til målstregen, da der 50 kilometer fra mål var en lang kategori to-stigning.

Det blev dog ikke en udfordring for Viviani, der endte med at fuldende holdets hårde arbejde.

- Vi har en stærk opstilling med ryttere som Kasper Asgreen og Yves Lampaert, der sidder foran de mere sprinterbetonede ryttere som mig og Maximiliano Richeze. Vi kan bare fokusere på at køre farten op for Elia til allersidst, siger Michael Mørkøv efter etapen.

Kasper Asgreen fører foran Yves Lampert, Michael Mørkøv, en Bora-rytter, Maximiliano Richeze og Elia Viviani.

- Efter den selvtillid, vi fik ved at vinde i går, troede vi også, det kunne lade sig gøre i dag. Vi var selvfølgelig spændte på at se, hvad de andre hold ville gøre derude, men de havde rigeligt i at prøve at indhente udbruddet.

Gjorde det let for Viviani

Samtidig sender Mørkøv også en kæmpestor ros afsted til sin danske holdkammerat.

- Han leverer en kæmpe indsats - ligesom han har gjort, siden han startede på holdet. Det er en kæmpe fornøjelse at køre på hold med så stærk en rytter som ham. Hele vejen rundt må man bare sige, det er nemt at fuldføre sit arbejde, når man har stærke kollegaer omkring sig.

Og samme holdning har Viviani. Det er let at vinde, når holdkammeraterne er så stærke.

- Det er dejligt at vinde igen. Holdet gjorde endnu engang et fantastisk stykke arbejde, og når de laver sådan et leadout, gør de det rigtig let for mig, siger Viviani.

Viviani kommer med stor sandsynelighed ikke til at vinde på 6. etape, hvor der venter 122 kilometer med en målstreg på toppen af en stigning.

Du kan se 6. etape af Schweiz Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.45.