Tour de France

Danskere sender stærkt signal: Vi er værd at satse på til Touren

Kasper Asgreen og Michael Mørkøv har begge imponeret i Schweiz Rundt. Nu mener de, at de kan gøre det samme i Tour de France.

Du kan se Schweiz Rundt på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Duoen med Kasper Asgreen og Michael Mørkøv har været en fast bestanddel af det velorganiserede Deceuninck - Quick-Step-hold, der har sikret to etapesejre i Schweiz Rundt indtil videre.

Og hvis det står til de to danskere, så viser sejrene og samarbejde i leadout-toget, at de burde være at finde i blandt de otte ryttere, der i næste måned skal køre Tour de France.

- Jeg er utroligt stolt over det, vi leverede. Ligesom i går (tirsdag, red.) kørte vi et fantastisk tog. Vi har et fantastisk hold, og det bekræfter os bare i, at vi er værd at satse på til Touren, sagde Michael Mørkøv til TV 2 SPORT efter Vivianis etapesejr.

Og dette er Kasper Asgreen enig i.

Mørkøv foreslog at kopiere dette tog og så tog det med til Tour de France. Hvad siger du til det?

- Det lyder da som en meget god idé, sagde Asgreen med et smil.

Er det realistisk?

- Jeg har siden Paris-Roubaix arbejdet for at komme med til Touren og har selvfølgelig troet på det hele tiden. Det er man nødt til, når man skal lægge alle de træningstimer i det, siger Kasper Asgreen.

- Det ville være første gang, hvis jeg skulle med til Touren. Det er verdens største cykelløb, så det ville være en kæmpe stor oplevelse at komme med.

Chris Anker: De burde begge komme med

Michael Mørkøv og Kasper Asgreen spiller forskellige roller i det leadout-tog, der har sikret Elia Viviani to etapesejre indtil videre i Schweiz Rundt.

Sådan så Quick-Step-toget ud på 5. etape med en Bora-rytter i blandt.

Asgreen skal føre holdet ind på den sidste kilometer, inden Yves Lampaert og senere Michael Mørkøv tager over. Til sidst afleverer Maximilian Richeze så Elia Viviani i bedst mulige position, så han kan gøre arbejdet færdigt.

Efter det gode arbejde i Schweiz mener TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen også, at begge burde være klar til det store franske etapeløb.

- Det lover altså godt for det her tog, og de viser, at de skal med til Touren alle sammen. Det ser rigtig godt ud for Mørkøv. Viviani har tidligere sagt, at han rigtig, rigtig gerne ville have Mørkøv med. Viviani havde ikke en god Giro, men nu viser han, at han kan vinde. Han viser for holdet, at de skal satse på ham, og derfor skal han også have den opbakning, han fortjener. Derfor kommer Mørkøv med, fastslår Chris Anker Sørensen.

- Jeg tror også, at Asgreen er ved at være ret sikker. Tim Declercq gjorde det ikke så godt i Criterium du Dauphiné. Derfor kunne jeg godt forestille mig, at han blev vraget, og at Asgreen kom med i stedet for. Han har også den facet, at han kan køre leadout, og det kan Tim Declercq ikke.

Én, der allerede er helt sikker på en Tour-billet, er Elia Viviani. Han tror på, at han selv og holdet kan præstere stor i Tour de France.

- Jeg er helt sikkert klar. Nu skal jeg bare holde fast i det i ugerne efter Schweiz Rundt, så jeg kommer i den bedst mulige form. Men vi er på rette vej, og vi er rigtig glade for, at vi får en masse selvtillid inden Touren, siger Viviani.

Schweiz Rundt slutter på søndag med en bjergetape, imens Tour de France begynder den 6. juli i Bruxelles.