Cykling

Led bjergafslutning i vente - Asgreen forventer at tabe ungdomstrøjen

En 11 kilometer lang stigning runder 6. etape af, og afslutningen betyder, at Kasper Asgreen nok kommer til at miste sin ungdomstrøje.

Du kan se 6. etape på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY fra klokken 15.45.

11,2 kilometer med 8,3 procent i gennemsnit.

Bjergrytterne i dette års Schweiz Rundt vil se frem til afslutningen på 6. etape, da det er første gang i løbet, at de får en rigtig bjergafslutning at se, når Flumserberg skal bestiges.

Samtidig vil de fleste ryttere nok have mareridt om bjerget, der venter forude.

En af dem er danske Kasper Asgreen fra Deceuninck - Quick-Step. Han har været godt kørende på de første fem etaper i løbet, og det har sikret ham ungdomstrøjen. Men når 6. etape er slut, forventer danskeren ikke, at han igen skal på podiet.

- Afslutning i morgen (torsdag, red.) ser rimelig led ud, så jeg tror, at trøjen bliver svær at holde fast i. Jeg nød lige at stå på podiet en ekstra gang – især når vi også havde vundet etapen. Så var det en stor fornøjelsen, sagde Kasper Asgreen efter 5. etape til TV 2 SPORT.

6. etape slutter på toppen af Flumserberg.

Løbet går ind i en ny fase

Sammen med Michael Mørkøv sikrede Kasper Asgreen onsdag, at Quick-Steps sprinter Elia Viviani vandt sin anden etapesejr i løbet.

Men sejren betyder samtidig også, at der ikke er flere flade etaper i løbet, og dermed skal klassementsrytterne nu i spil.

- Schweiz Rundt går ind i den fase, hvor vi skal se klassementsfolkene i stedet for sprinterne. Det bliver spændende at se, om Egan Bernal er så godt kørende, som vi tror, han er. Er Enric Mas én, der kan køre på podiet i Touren?

- Vi får svar på så mange spørgsmål, og det bliver fedt at se på Flumserberg, hvor der kommer til at ske forskelle. Så jeg glæder mig meget til etapen.

Ung spanier lurer i kulissen

Selvom Quick-Step-mandskabet allerede har været meget i aktion på løbets første etaper, er det ikke slut med at se holdets trikot fremme i feltet.

Nu er der nemlig andre, der skal tage over og forsøge at fortsætte holdets succes.

- For ikke at skyde forventninger for højt op, så ser Enric (Mas, red.) rigtig godt kørende ud, og vi håber, at han kan køre på podiet her. Han er i hvert fald klar på det, siger Michael Mørkøv.

Kasper Asgreen fører ungdomskonkurrencen med 24 sekunder til Egan Bernal fra Team INEOS. Hvis colombianeren er godt kørende, forventes det, at han overtager den trøje torsdag.

Ungdomskonkurrencen inden 6. etape i Schweiz Rundt.