Cykling

Dansker har forberedt sig specifikt til Tour de France

Christopher Juul-Jensen. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Christopher Juul-Jensen håber at klare den sidste udskilning, så han bliver en af Mitchelton-Scotts otte udvalgte.

Årets Giro d’ Italia bød på masser af slid for Christopher Juul-Jensen, men siden er det ikke meget, vi har set til Mitchelton Scotts hårdtarbejdende dansker. Og dét med god grund.

Det australske mandskab har bevidst skånet Juul-Jensen, så han er klar til Tour de France i juli.

- Jeg har haft optimale betingelser for at blive klar efter Giroen. Holdets begrundelse for, at jeg ikke skulle køre løb i juni, var netop, at jeg skulle forberede mig optimalt til Touren, siger den 29-årige dansker til TV 2 SPORT.

Christopher Juul-Jensen er en del af Mitchelton-Scotts bruttotrup til verdens største cykelløb, der i alt tæller 10 ryttere.

- Der er kun to, der skal sorteres fra, så jeg er selvfølgelig meget spændt på at se, om jeg kommer med eller ej. Jeg ved, at jeg er inde i billedet, men fra det til at være iblandt de otte er der stykke vej. Der går nok lige et par dage, før holdet bliver udtaget, så vi må allesammen vente i spænding.

Har gode chancer

Der er flere faktorer, der spiller ind, når Mitchelton Scott udtager årets Tour-hold. Adam Yates skal hjælpes bedst muligt i bjergene, men samtidig er der brug for stærke motorer til holdtidskørslen på 2. etape.

Christopher Juul-Jensen ser sig selv som en alsidig rytter, og det, håber han, bliver udslagsgivende.

- Hvis man har fulgt med i Giroen, er der ikke nogen tvivl om, at jeg besidder nogle evner, som kan bruges i bjergene, på det flade og i kuperet terræn, siger han.

- Jeg synes, mine chancer ser gode ud. Jeg betragter mig selv som en rytter, der sagtens kan klare at køre både Giroen og Touren. Det tror jeg også, holdet er klar over. Vi stiller til start med de otte stærkeste ryttere, men i og med at vi har mange stærke ryttere, er det ikke en selvfølge, at jeg bliver udtaget.

Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Hele molevitten vises på TV 2.