Cykling

Asgreen droppede klassementet for dagens enkeltstart

Kasper Asgreen har kørt for Quickstep siden 2018.  Benjamin Cremel / Ritzau Scanpix

Michael Mørkov spår Kasper Asgreen gode chancer for at kæmpe med om sejren på ottende etape i Schweiz Rundt, der er en mellemlang enkeltstart.

Se 8. etape i Schweiz Rundt fra klokken 15.00 på TV 2 SPORT.

Kasper Asgreen har gode muligheder for at lave et godt resultat på lørdagens enkeltstart i Schweiz Rundt.

Det vurderer hans danske holdkammerat på Deceuninck-Quickstep Michael Mørkov, der fortæller, at enkeltstart også har fået fuldt fokus fra Asgreen selv.

- Chancerne er rigtig gode. Nu bor jeg sammen med ham, og han har set frem til den her enkeltstart længe.

- Han besluttede sig for at give fortabt i klassementet for et par dage siden netop for at være frisk til enkeltstarten, siger Mørkov.

Kasper Asgreen kørte sig i den gule førertrøje på anden etape, men har siden arbejdet for holdet uden at overanstrenge sig på de seneste bjergetaper.

Den 24-årige Quickstep-rytter var blot to sekunder fra sejren på den første 9,5 kilometer lange enkeltstart i Schweiz Rundt, og denne gang kan danskeren se frem til at skulle gennemføre 19,2 kilometer

Etapeprofil - 8. etape

- Nogle af de modstandere, han har, er jo folk, der ligger til i klassementet og har skulle presse sig selv både i torsdag og fredag. Så jeg tror, han har rigtig gode muligheder, og jeg glæder mig meget til at se ham, siger Michael Mørkov.

Traditionelt set plejer den sidste enkeltstart i Schweiz Rundt at være noget længere og mere kuperet end i år, hvor den udover den begrænsede længde også er så godt som flad.

Rohan Dennis fra Bahrain-Merida, der ligger nummer to i klassementet, vandt den første enkeltstart, og han regnes også for en af de absolutte favoritter lørdag. Han er 41 sekunder efter Team Ineos-profilen Egan Bernal.