Cykling

Danskere kom på podiet trods problemer med benene og teknikken

Dårlige ben og svigtende teknik udfordrede Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen på lørdagens enkeltstart i Schweiz Rundt.

De danske cykelprofiler Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen viste begge, at Tour de France-formen er støt stigende, da de imponerede på lørdagens enkeltstart i Schweiz Rundt.

Her sluttede de to danskere som henholdsvis nummer to og tre. Henholdsvis fem og ti sekunder efter Asgreens holdkammerat Yves Lampaert, der var hurtigste mand.

Men på trods af pladser på podiet var der langt til smil hos både Asgreen og Kragh Andersen, der havde hver sit problem at slås med på cyklen.

- Der var ikke mere i mig i dag. Benene var, som de var, men jeg kunne godt have ønsket mig, at de var bedre. Det var ikke den bedste følelse, jeg kørte rundt med derude. Lidt bedre ben, så havde det været perfekt, lød det fra en skuffet Kasper Asgreen efter etapen til TV 2 SPORT.

Står du med fornemmelsen af, at du havde sat bedste tid, hvis benene havde været bedre?

- Ja, helt sikkert, sagde Asgreen, der på torsdagen og fredagens etaper havde sparet sig for at køre med om sejren på lørdagens enkeltstart.

Mens det var benene, der drillede den danske Quickstep-profil, så var det teknikken, der gav udfordringer hos Team Sunwebs Søren Kragh Andersen.

- Min watt-måler virkede ikke, så det er lidt nedtur. Det var lidt et gamble uden måleren. Jeg kunne ikke se, hvor meget jeg trådte, så jeg manglede en guideline, forklarede Søren Kragh Andersen, da han var kommet i mål.

- Jeg havde ellers en god plan oven i hovedet, men bortset fra det kørte jeg egentlig meget godt bare på følelsen.

På trods af problemer med ben og teknik fik de to danskere altså alligevel presset sig ind på en topplacering på lørdagens etape, hvor Team Ineos' Egan Bernal forsvarede den gule trøje.

Den 22-årige colombianer har nu 22 sekunders forspring ned til Rohan Dennis på andenpladsen, inden vinderen af Schweiz Rundt findes søndag. Den bjergrige sidste etape kan ses på TV 2 SPORT fra klokken 13.