Cykling

'Skræmt' Bernal millimeter fra voldsomt styrt: - Jeg var bange

Egan Bernal var særdeles tæt på at sætte føringen over styr i Schweiz Rundt, men colombianeren undgik at ramme asfalten.

Team INEOS' optakt til sommerens Tour de France har ikke forløbet planmæssigt.

Chris Froomes deltagelse i det franske etapeløb røg grundet et voldsomt styrt i Critérium du Dauphiné, og sidste års vinder, Geraint Thomas, fik sig en slem forskrækkelse tidligere på ugen i Schweiz Rundt, hvor han måtte udgå efter et styrt, men dog meldes klar til Tour de France.

Problemer hos de to etablerede stjerner har efterladt Egan Bernal som kaptajn, i hvert fald i Schweiz Rundt, og på lørdagens afgørende enkeltstart var det colombianske stortalent lige ved at give flere Tour de France-panderynker til det britiske storhold.

- Det var skræmmende, fortæller Egan Bernal ifølge AFP om et skarpt venstresving i høj fart, der var meget tæt på at koste ham en voldsom tur i den schweiziske asfalt.

Cyklen skred under den 22-årige Bernal, men med akrobatik af højeste kaliber klarede han situationen.

- Jeg faldt næsten, og jeg var en smule bange, fordi jeg tog svinget i rigtig høj fart. Det var en chance, men jeg tror, at jeg hentede et par sekunder, forklarer Bernal til Team INEOS' hjemmeside.

Han gjorde det bedre end forventet

Gabriel Rasch, sportsdirektør hos Team INEOS

Der var da også alt at køre for på lørdagens enkeltstart for Egan Bernal, der forsvarede sin gule trøje og holdt verdensmesteren i enkeltstart, Rohan Dennis, bag sig i klassementet med 22 sekunder.

Gabriel Rasch, sportsdirektør hos Team INEOS, var overrasket over sin rytters præstation, og han havde forventet, at forspringet mellem Dennis og Bernal ville være tættere efter enkeltstarten.

- Han gjorde det bedre end forventet. Han gjorde alt det rigtige i den tekniske del, holdt sig til planen og kørte i højt tempo.

- Vi troede, det var mere på grænsen. Vi havde nok regnet med, han havde tabt et halvt minut, siger nordmanden til TV 2 SPORT.

Yves Lampaert (tv.) havde sat den bedste tid, da Egan Bernal (th.) var ude på ruten. Fra 'hot seat' kunne belgieren forskrækket se på tv-billederne af Bernal, som var ved at styrte ude på ruten.

Rival tror ikke på sejren

De to fortsætter kampen om sejren i alpelandet søndag, når løbets sidste etape køres.

En kupereret en af slagsen, hvor Rohan Dennis godt nok ikke selv mener, der bliver noget større opgør om den gule trøje. Dertil er Egan Bernal for god.

- Jeg kan ikke være utilfreds. Jeg er stadig nummer to. Vi har to store bakker i morgen, så hvis Egan Bernal har en dårlig dag... Det tror jeg nu ikke, han får, men man ved aldrig, siger Bahrain-Merida-rytteren Rohan Dennis til AFP.

Egan Bernal holdt førertrøjen på enkeltstart i Schweiz. Kasper Asgreen og Søren Kragh Andersen kørte i top-3. Video: Malthe Henriksen

Team INEOS' unge stjerne, der i år har vundet Paris-Nice, tager dog ikke sejren i Schweiz Rundt for givet inden søndagens etape.

- Vil vil ikke gøre noget vildt. Vi vil forsøge at holde trøjen. Der er kun en dag tilbage, vi må holde øje med Dennis og se, om de ikke prøver på noget, fortæller Bernal til Team INEOS' hjemmeside.

Du kan se sidste etape af Schweiz Rundt på TV 2 SPORT fra søndag klokken 13.00.