Bjarne Riis’ kvindehold lukker

Team Virtu Cycling er i gang med sin sidste sæson. Holdet lukker, når årets sidste løb er kørt.

Et af Danmarks bedste kvindecykelhold lukker ved udgangen af 2019.

Team Virtu Cycling, der er ejet af Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, lukker efter denne sæson. Det bekræfter Bjarne Riis over for TV 2 SPORT.

- Det er jeg utroligt ked af, at vi melder ud. Jeg havde håbet på, det var et projekt, vi kunne køre videre med, men vi mangler simpelthen sponsorer. Derfor har vi valgt at træffe den beslutning, siger Bjarne Riis til TV 2 SPORT.

- Nu har vi selv finansieret det i de seneste tre år, og af forretningsmæssige grunde synes vi ikke, vi skal blive ved med det.

Team Virtu Cycling er en del af Virtu Cycling Croup, der også har herreholdet Team Waoo samt en længere række af andre cykelrelaterede aktiviteter. Det er planen, at herreholdet fortsætter i 2020, hvor ambitionen er at rykke op på sportens næsthøjeste niveau som prokontinental. Virtu Cycling Group skriver på sin hjemmeside, at målet er at få herreholdet helt op på World Touren.

I modsætning til herrerne kører kvindeholdet på det højeste niveau, World Touren, men det har været uden tilstrækkelig økonomisk opbakning.

- Vi havde håbet, der var nogle flere, der syntes, at det kunne være interessant. Men vi har været nødt til at tage beslutningen, og personligt synes jeg, det er utroligt ærgerligt. Vi har et utroligt stærkt hold, der har lavet nogle rigtig gode resultater, siger Bjarne Riis.

I 2019 er Team Virtu Cycling er i denne sæson noteret for 12 sejre, herunder Ronde van Drenthe, Flandern Rundt og samtlige etaper plus den samlede sejr i det tjekkiske etapeløb Gracia - Orlova.

Fik besked mandag

Holdets italienske rytter Marta Bastianelli ligger aktuelt nummer tre på kvindernes World Tour-rangliste. Sofia Bertizzolo, der ligeledes er fra Italien, ligger nummer tre på ranglisten for unge ryttere. Holdets største danske profiler er Trine Schmidt og Christina Siggaard, der er overrasket over holdlukningen. Hun har kørt for holdet i alle tre sæsoner, fra 2017 til 2019.

- Man har jo set forskellige artikler og har ligesom bare tænkt, at der jo er spekulationer hvert år, om vi fortsætter eller ej. Jeg har egentlig bare tænkt, at det var rygter, og at det ikke kom til at ske. Det lød som om, de gerne ville fortsætte med os og var glade for os, siger Christina Siggaard til TV 2 SPORT.

Tidligere i juni præsenterede Virtu Cycling Group et underskud på 18,8 millioner kroner for 2018.

Ud over Team Virtu Cycling kører Bigla også på en dansk licens.