Tour de France

Jeg kører Touren for Geraint Thomas, fastslår Bernal

Egan Bernals samlede sejr i Schweiz Rundt kommer ikke til at ændre hierarkiet på Team INEOS.

Den forsvarende Tour de France-vinder Geraint Thomas kan se frem til fuld opbakning fra holdkammeraten Egan Bernal, når årets Tour de France begynder den 6. juli.

Det fastslår Berna efter sin samlede sejr i etapeløbet Schweiz Rundt.

- Jeg vil ikke sige, jeg er favorit. Uanset hvad kører jeg Touren for ’G’ (Thomas). Han bliver vores kaptajn, siger Bernal ifølge Cycling News.

- Jeg vil prøve på at hjælpe ham, og hvis han er bedre end mig, er der slet ingen tvivl. Jeg har ikke noget problem med at hjælpe ham. Jeg er kun 22 år, så jeg tror, der venter flere Tour de France-udtagelser for mit vedkommende.

Umiddelbart lyder det ganske logisk, at den forsvarende mester bakkes op af hele sit INEOS-hold. Efter Chris Froomes alvorlige styrt under Criterium du Dauphiné er det dog ikke så ligetil på det tidligere Team Sky.

Egan Bernal viste allerede under Tour de France 2018, at han meget vel kan vinde løbet. Han regnes af mange som en mindst lige så stærk rytter som Geraint Thomas., og hos bookmakerne er det eksempelvis blandet, hvem af de to, der giver det laveste vinderodds.

I det lys er det interessant, at Egan Bernal slår fast, at han har tænkt sig at hjælpe Geraint Thomas mod et titelforsvar. Om det også sender sådan, finder vi først ud af i juli.

Tour de France vises som altid på TV 2 og TV 2 PLAY. Løbet køres fra den 6. til den 28. juli.