Tour de France

Fuglsang topper cykelmedies Tour-barometer

Det anerkendte cykelmedie Cyclingnews kalder Jakob Fuglsang ’en sand udfordrer til den gule trøje’ og kvitterer med en topplacering på formbarometret.

Se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY

Det er ikke nogen hemmelighed, at Jakob Fuglsangs forår har været ud over det sædvanlige.

Sejre i Liège-Bastogne-Liège og Critérium du Dauphiné har medvirket til, at oddsene på Fuglsang som sejrherre i verdens største cykelløb er styrtdykket, men også i udlandet har præstationerne vakt opsigt.

Faktisk topper Jakob Fuglsang det anerkendte cykelmedie Cyclingnews’ formbarometer forud for Tour de France i juli. Danskeren henviser således vinderen af Schweiz Rundt, Egan Bernal, og den forsvarende Tour-vinder, Geraint Thomas, til sekundære placeringer.

- Det står klart, at 34-årige Fuglsang har gang i sit livs sæson, og han er en sand udfordrer til den gule trøje. Det er også værd at bemærke, at hans hold har haft en betagende sæson, og Fuglsang får en meget stærk støtteenhed omkring sig, skriver Cyclingnews som begrundelse for Fuglsangs topplacering på listen, der i alt tæller 14 navne.

 1. Jakob Fuglsang
 2. Egan Bernal
 3. Adam Yates
 4. Thibaut Pinot
 5. Nairo Quintana
 6. Mikel Landa
 7. Rigoberto Urán
 8. Dan Martin
 9. Romain Bardet
 10. Steven Kruijswijk
 11. Geraint Thomas
 12. Vincenzo Nibali
 13. Richie Porte
 14. Enric Mas

Mediet peger på sejren i Critérium du Dauphiné som sæsonens foreløbige højdepunkt for Fuglsang, mens lavpunktet er fraværet af etapesejre i selvsamme løb.

Formbarometeret har til formål at klargøre styrkeforholdet mellem favoritterne til den samlede sejr i Tour de France med udgangspunkt i deres præstationer hidtil i sæsonen.

Foruden sejrene i Liege-Bastogne-Liege og Critérium du Dauphiné har 34-årige Jakob Fuglsang vundet en etape i Tirreno Adriatico, taget den samlede sejr i Ruta del Sol samt kørt på podiet i klassikerne Strade Bianche, Amstel Gold Race og Fleche Wallone.

Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris.

Alle etaper vises direkte på TV 2.