Lukning af Riis' hold stiller dansk OL-håb i 'rigtig dårlig' situation

Trine Schmidt har døjet med en rygskade, og det sætter hende bagud i forhandlingerne med andre hold. Alligevel er OL 2020 stadig danskerens store mål.

Mandag blev det officielt, at Team Virty Cycling, der er ejet af Bjarne Riis, Lars Seier Christensen og Jan Bech Andersen, drejer nøglen om efter den her sæson.

Derfor skal alle rytterne finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden og på jagt efter nye kontrakter. Det gælder også den ottefoldige danmarksmester Trine Schmidt, der går en svær opgave i møde.

- Lige nu står jeg i en rigtig dårlig situation, fordi jeg har været rygskadet.

- Jeg er heldigvis på vej tilbage, men jeg har faktisk ikke rigtig kørt nogen cykelløb på landevejen i år. Det er jo en dårlig position at stå i, når jeg skal til at forhandle kontrakt og finde en ny arbejdsgiver, siger Trine Schmidt til TV 2 SPORT.

Den 31-årige cykelrytter har kørt for Team Virtu Cycling siden 2018, hvor hun skiftede fra Lotto-Soudal Ladies. I efteråret 2018 fik Trine Schmidt rygproblemer, og det viste sig at være en diskusprolaps.

Det er en skade, der har holdt hende ude af landevejsløb i flere måneder, så det giver hende ikke optimale muligheder for at finde en ny arbejdsgiver.

- Det er svært. Der er ikke så mange hold derude, og der er ret mange ryttere, der gerne vil have et hold.

- Nogle gange handler det om at have de rette kontakter, og andre gange skal man vise det med benene. For mit vedkommende kan jeg ikke vise så meget med benene i øjeblikket, så det bekymrer mig da – men jeg er på jagt og håber, at der er nogen, der tænker: ”Vi vil gerne have Trine”, siger cykelrytteren.

OL er målet uanset kontraktforhold

Trine Schmidt har fuldt fokus på at blive 100 procent fit igen, men i den kommende tid kommer det ligeledes til at fylde meget at jagte et nyt hold.

Hendes store mål er OL i Tokyo i 2020, og her er hun en af de 47 atleter, der får støtte fra Team Danmark forud for OL.

- Jeg har heldigvis Team Danmark og Cykling Danmark i ryggen, og jeg er så heldig at være på stipendie, så jeg får jo nogle penge ind. Men det var jo nogle penge, som jeg lagde sammen med min løn på Virtu.

- For mit vedkommende er OL det største i hele verden, og uanset om jeg har penge eller ej, så skal jeg nok jagte det mål, afslutter hun.

Trine Schmidt vandt i 2007 DM i enkeltstart, mens hun året forinden vandt DM-guld i holdtidskørsel med Mie Lacota og Anette Berg.

Desuden er hun seks gange blevet danmarksmester på banen.