Cykling

Valgren har været i tvivl, men stiller op til DM

Michael Valgren skiftede i 2019 til Team Dimension Data. Inden da kørte danskeren for Astana.

Michael Valgren bliver en del af feltet, når der i weekenden køres DM i cykling. Han påpeger dog, at terrænet ikke er til hans fordel.

Se DM i landevejscykling på søndag fra klokken 12.15 på TV 2 SPORT

Dannebrogstrøjen har det seneste år tilhørt Michael Mørkøv i landevejscykling, men på søndag skal de danske ryttere igen kæmpe for den.

Og her bliver Michael Valgren en af bejlerne. Det bekræfter han over for TV 2 SPORT.

Michael Valgren og resten af feltet kan se frem til en rute på 240 kilometer, hvor de sidste 100 kilometer foregår i Esbjerg på en rundstrækning, der skal køres ti gange. En rute, der ikke er optimal for den 27-årige dansker.

- Esbjerg har ikke det mest bakkede terræn, så det er svært at gøre en forskel, især når man er alene. Sol, måne og stjerne skal stå rigtigt for, at man kan vinde. Men igen, du ved aldrig, og hvis du vinder og har dannebrogstrøjen, er det også det fedeste, siger han til TV 2 SPORT.

Da TV 2 SPORT talte med danskeren under Schweiz Rundt var han ellers i tvivl, om han skulle tage til DM

- Jeg har i hvert fald bestilt flybillet hjem til det og købt startnummer og alt det, man nu skal have, så lige nu regner jeg med at køre, men det kan være, at jeg i næste uge tænker, at jeg ikke gider det alligevel. Det finder jeg vel ud af, lød det med et smil fra Michael Valgren.

Michael Valgren har én gang vundet DM i landevejscykling. Det var tilbage i 2014, hvor han krydsede stregen først i Faaborg. Det gav et år i den rød-hvide trøje, og det drømmer han om at gentage.

- Du bliver lagt mærke til, og det giver et eller andet ekstra – i hvert fald for mig da jeg havde den dengang. Du kan også se på Mørkøv. Han er også sindssyg dygtig, så jeg tror også, det har hjulpet ham. Det giver autoritet og noget ”her kommer jeg”, så det er fedt, siger han.

Logistikken er den største udfordring

Danskeren har lige kørt Schweiz Rundt, og hans helt store mål er Tour de France, der begynder den 6. juli.

Selvom der ikke hersker tvivl om, at Michael Valgren gerne vil kæmpe med om nationaldragten, har det praktiske været hans helt store overvejelse.

- Det værste er den energi, det tager ud af en at rejse hjem til det. Man skal stå for det hele selv, og det lyder måske sådan lidt som at være blevet født med en guldske i røven, men så skal man til at leje en bil, finde flybilletter tilbage til Bruxelles, leje et hotel og sørge for at nogen kan komme og give dig massage.

- Der er bare mange ting i det for at komme hjem og køre et DM, hvor du alligevel virkelig skal være ”heldig”, for der er rigtig mange gode cykelryttere, og det er ikke nemt at være professionel og køre imod dem, forklarer han.

DM begynder allerede torsdag, hvor dagen byder på enkeltstart for både herrer og damer. Her er Michael Valgren dog ikke på startlisten.