Tour de France

Contador udnævner Bernal som 'klar' Tour de France-favorit

Alberto Contador tror på Egan Bernal. Marco Bertorello / Scanpix Denmark

Alberto Contador ser Egan Bernal som den helt store favorit til dette års Tour de France.

Se alle etaper af Tour de France fra 6. juli på TV 2 og TV 2 PLAY.

Når Tour de France starter den 6. juli i Bruxelles, så er det med én altoverskyggende favorit.

Det mener den tidligere vinder af løbet Alberto Contador i hvert fald. Han har Team INEOS' 22-årige colombianer Egan Bernal som favorit til at vinde verdens største cykelløb anno 2019.

- Han er ung, men han har en solid base og er en klar favorit. Han har også det stærkeste hold og har allerede vist sine kvaliteter, siger Alberto Contador til spanske Marca og uddyber:

- Ikke kun på grund af sejren i Schweiz Rundt, men fordi lige meget hvad han stiller op, så vinder han. Han har også et fantastisk hold omkring sig, og han kender løbet efter at have kørt det sidste år. Han kommer til at kæmpe med om sejren.

Det hører dog med til historien, at Egan Bernal ikke helt har vundet alt, han har stillet op i. I denne sæson er det udover sejren i Schweiz Rundt blevet til sejr i Paris-Nice, mens han blev nummer tre i Catalonien Rundt.

Egan Bernal har selv udtalt, at han kommer til Tour de France i en rolle som støtte til sidste års vinder, Geraint Thomas. Men ifølge Alberto Contador skal den forsvarende Tour-vinder holde et vågent øje med sin unge holdkammerat.

- Bernals potentiale er skræmmende. Men hans kvaliteter nu er allerede åbenlyse, forklarer Contador, der ser et enormt lys i Bernal.

Kan blive tredjeyngste Tour-vinder nogensinde

Colombianeren fyldte i starten af året 22 år. Dermed vil han med en sejr i Tour de France skrive sig ind i historiebøgerne som den tredjeyngste vinder af løbet nogensinde. Kun overgået af belgiske Romain Maes og franske Henri Cornet.

Men selv ikke alderen og det faktum, at Egan Bernal blot har kørt én eneste Grand Tour i karrieren, får Alberto Contador til at tvivle på stortalentets kandidatur til det øverste trin på podiet.

Dette års Tour de France bliver uden tre af de ryttere, der sluttede på de fire øverste pladser sidste år.

Hverken Chris Froome, Tom Dumoulin eller Primoz Roglic stiller nemlig til start i Bruxelles, når løbet indledes med 194 flade kilometer.