Tour de France

Fuglsang kører dansk løb lige efter Tour de France

Blot to dage efter de har afsluttet verdens største, hårdeste og mest prestigefyldte cykelløb.

Når Tour de France er slut, vil Jakob Fuglsang stille op i et cykelløb i Struer. Løbet har fået navnet Le Tour Revanchen 2019.

Det vil ske tirsdag 30. juli, blot to dage efter at Touren er overstået, og Fuglsang glæder sig. Det fortæller han i en pressemeddelelse.

- Uafhængigt af mit resultat ved dette års Tour de France har 2019 allerede været mit bedste år hidtil i min karriere.

- Jeg har oplevet en helt fantastisk støtte fra de danske fans, og derfor glæder jeg mig også ekstra meget over, at jeg kan være med til at give noget tilbage til dem, når jeg kører mit eneste løb i Danmark ved Le tour Revanchen i Struer.

- Det bliver en fantastisk dag med masser af feststemning, og så sammen med nogle af mine rigtig gode kammerater og store konkurrenter, det bliver sjovt, siger Fuglsang.

Astana-rytteren har leveret flotte resultater i år og har blandt andet vundet klassikeren Liège-Bastogne-Liège samt Critérium du Dauphiné.

Ud over Fuglsang vil også Michael Mørkøv og Michael Valgren stille op i løbet i Struer, hvor op mod 15.000 tilskuere kan se danskerne tæt på, oplyser arrangøren.

Mørkøv er udtaget til Touren for Quick-Step, mens Dimension Data endnu ikke har offentliggjort, om Valgren kommer med på Tour-holdet.

I alt stiller 50-60 ryttere - både danske og udenlandske Tour-ryttere samt danske amatørryttere - til start, og de skal køre flere omgange i Struers gader.

Niels Viggo Lynghøj, borgmester i Struer Kommune, ser frem til at give tilskuerne mulighed for at komme tæt på nogle af de store cykelstjerner.

- Vi har noget af det mest varierede cykelterræn i landet med bakker, mountainbikespor i skoven og ikke mindst vinden, hvilket ryttere i både Danmark Rundt, DM i mountainbike og Giro d'Italia før har mærket, fortæller han.