Cykling

Glæder mig til at vise Dannebrog til Frankrig, siger Asgreen efter DM-sejr

Titlen som danmarksmester i enkeltstart er kulminationen på et fantastisk forår for Kasper Asgreen.

Kasper Asgreen har gang i en cykeluge, han får svært ved at glemme det næste lange stykke tid.

Mandag fik han opringningen om, at han skal køre Tour de France for første gang, onsdag blev det meldt officielt ud, og torsdag vandt han så for første gang i karrieren DM i enkeltstart.

- Det er dejligt. Nu har jeg været på podiet to gange tidligere ved DM, så det var ved at være på tide, synes jeg, fortalte den glade vinder til TV 2 SPORT efter sejren.

Danmarksmesterskabet kom i hus, da Deceuninck - Quick-Step-rytteren tilbagelagde de 40 kilometer i og omkring Esbjerg på 46 minutter og tre sekunder.

Det var 24 sekunder hurtigere end den forsvarende mester, Martin Toft Madsen, der altså blev henvist til andenpladsen af 24-årige Asgreen, der nu kan pakke dannebrogstrøjen med i kufferten til Tour de France.

- Det er sgu dejligt. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage trøjen med til Frankrig og trille rundt der. Det er prikken over i'et på fantastisk forår.

Kasper Asgreen har imponeret stort i denne sæson, hvor han i foråret blev nummer to i Flandern Rundt.

Et par måneder senere vandt Asgreen så en etape i Tour of California, mens han i sidste uges Schweiz Rundt endnu engang viste sit store talent på cyklen frem og iførte sig undervejs løbets førertrøje.

Torsdag fejrede han så udtagelsen til Tour de France med en sejr i DM-enkeltstart.

- Det gjorde sgu' rimelig ondt i benene. Jeg glæder mig rigtig meget til at vise Dannebrog frem i mit første Tour de France, lød det fra den glade vinder.

Du kan se Kasper Asgreen i Dannebrog under Tour de France på TV 2, der sender alle etaper fra løbet, der begynder den 6. juli.

DM i enkeltstart for herrer, resultat (38,8 km)

  1. Kasper Asgreen, 46:03
  2. Martin Toft Madsen +0:24
  3. Johan Price-Pejtersen +0:44
  4. Mathias Norsgaard Jørgensen +1:24
  5. Mikkel Bjerg +1:27