- Jeg er bedre end nogensinde, siger Asgreen

Med få dage til DM har Kasper Asgreen ramt topformen, og han spår derfor sig selv gode chancer i begge discipliner.

Når Danmarks bedste temporytter skal findes torsdag, er det med Kasper Asgreen som en af favoritterne.

Den 24-årige Deceuninck – Quick Step-rytter har i år taget cykelverdenen med storm, og senest er det blevet til topresultater på de to enkeltstarter i Schweiz Rundt. Hvilket har medført en udtagelse til Tour de France.

Derfor vender han hjem til mesterskaberne med masser af selvtillid.

- Jeg føler, at jeg er bedre end nogensinde formmæssigt, så jeg tror også, at mine chancer er bedre, end de har været før, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

Tårnhøjt niveau

Over for den unge World Tour-rytter står specialister som U23-verdensmester Mikkel Bjerg, den nykårede U23-danmarksmester Johan Price-Pejtersen og den trefoldige forsvarende danmarksmester Martin Toft Madsen.

- Jeg har ikke kørt så mange enkeltstarter mod de andre, men jeg har kunnet se den seneste uges tid, at min enkeltstart er blandt de bedste i World Tour-feltet. Hvor de unge danske drenge og Martin Toft står, ved jeg ikke, så det er jeg spændt på at se. Niveauet er tårnhøjt i Danmark, lyder det fra Asgreen, der trods sin formtop tvivler på, om han rammer dagen.

- Jeg har lige kørt et hårdt Schweiz Rundt og holder nu et par dage fri. Det er lidt fifty-fifty, hvordan benene reagerer på det. Enten kan man være flyvende, eller man kan have rimelig tunge ben. Men jeg går da efter at vinde.

Et lotteri

Også i landevejsløbet er Kasper Asgreen på startlisten. Her er han flankeret af holdkammeraterne Michael Mørkøv og Mikkel Honoré, men trioen kommer i undertal i forhold til de danske hold, der har langt flere ryttere at gøre godt med.

- DM er svært, når man kommer som prof. Det er lidt et lotteri, fordi vi ikke er så mange fra hvert hold. Hvis vi ikke rammer de rigtige udbrud, har vi ikke holdet til at køre frem og lukke det ned. Det er med at holde sig til og være på forkant hele tiden.

- Men kommer vi frem til finalen og har mulighed for at køre med om sejren, har jeg super gode chancer med den form, jeg er i i øjeblikket, fastslår Kasper Asgreen, der altså står med muligheden for at blive dobbelt dansk mester.

Enkeltstarten er 40 kilometer lang og bliver kørt torsdag, mens det 215 kilometer lange linjeløb køres søndag.

Du kan se landevejsløbet direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.