Cykling

Bødestraffe i cykling bliver halveret

Formålet med ændringen er at tage hensyn til de professionelle ryttere, der kører for minimumslønninger.

Det bliver billigere at være professionel cykelrytter. Nu står det nemlig klart, at bøder i sporten halveres. Det skriver rytternes forening (CPA) i en pressemeddelelse.

Ændringen sker for at tilgodese ryttere med lave lønninger, for hvem det kan være et hårdt slag at blive tildelt økonomiske straffe.

- Vi fortsætter arbejdet med at imødekomme de forskellige parters behov og for at opnå, at reglerne overholdes med mere retfærdige og passende sanktioner, siger CPA-præsident Gianni Bugno.

Foreningen arbejder desuden på at forbedre rytternes sikkerhed.

Det skal blandt andet ske gennem mere træning til bilister og motorcykelførere i feltet og ved at indføre en minimumsdistance mellem køretøjer og ryttere.

Reglerne var ’ude af kontrol’

I februar blev 27 ryttere tildelt bøder for at komme for sent til indskrivningen ved UAE Tour.

Bøden lød dengang på 500 schweizerfranc (svarende til 3.363 kroner) til hver rytter, mens deres sportsdirektører blev afkrævet 100 schweizerfranc (673 kroner).

Episoden fik Bora-hansgrohe-rytteren Peter Kennaugh til at kalde UCI-reglerne ’ude af kontrol’.

- Vil de have os til at forlade hotellet klokken syv om morgenen, så vi kan nå frem to timer før etapens start og have tid til at blive klar og tale med pressen og fans? Det er bare endnu en af de regler, der ikke giver nogen mening, sagde briten til Cycling Weekly ved den lejlighed.

Andre forseelser, der kræver bødestraf, er, at rytterne hænger for længe i holdbilen eller kaster tomme flasker i naturen.