Endnu en dansker udtaget til Tour de France: - Sindssygt glad og stolt

16x9
Mads Würtz Schmidt har kørt for Katusha-Alpecin siden 2017 (arkiv). Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark

Katusha-Alpecin har udtaget Mads Würtz Schmidt til årets Tour de France. Det bliver den 25-årige danskers debut i etapeløbet.

Om otte dage kommer Mads Würtz Schmidt til at prøve noget for første gang.

Han skal køre Tour de France. Fredag har hans russiske hold, Katusha-Alpecin, nemlig udtaget den 25-årige dansker til verdens største cykelløb.

- Jeg er sindssygt glad og stolt. Det har været en drøm, lige siden jeg vidste, hvad den gule trøje og Tour de France er. Jeg er vokset op i en cykelfamilie og har altid set Tour de France, siger Katusha-danskeren til TV 2 SPORT.

Udtagelsen er en bekræftelse på, at Würtz har gang i en god sæson og har tilpasset formen perfekt op til verdens største cykelløb. Derfor havde han både håbet og forventet at blive én af de otte udvalgte Katusha-Alpecin-ryttere.

- Jeg var selvfølgelig lidt nervøs, men lad mig sige det sådan, at hvis jeg ikke var blevet udtaget, så var jeg blevet godt sur. Så skulle jeg nok have været ude i haven og smadre et eller andet, siger han og griner.

Udsigt til mange chancer

Mads Würtz har kørt på det russiske mandskab siden 2017. Her er det blevet til en enkelt Grand Tour i form af Giro d’Italia i fjor. Nu gælder det Tour de France om lidt, og her kan seerne bag tv-skærmen godt forvente at se danskeren i fokus.

Han kører nemlig på et hold uden en supersprinter, efter at Marcel Kittel fik ophævet sin kontrakt i maj, og uden en kaptajn, som der ifølge Würtz skal køres 100 procent for.

- Jeg forestiller mig lidt, at vi skal ud at jagte alt det, vi kan, og vise os frem og gå efter en etapesejr, siger han og tilføjer:

- Det bliver fedt nok, at man også kan få frit spil på en del etaper. Der skulle vist være plads til, at vi alle sammen kan jagte en etapesejr.

Würtz fremhæver især de sidste to uger af Touren som mulige udbrudsetaper.

Med udtagelsen af Würtz er fem danskere officielt bekræftet til årets tre uger i Frankrig. Onsdag udtog Quick-Step Kasper Asgreen og Michael Mørkøv, mens Magnus Cort og Jakob Fuglsang er med fra Astana.

Team Katusha-Alpecins Tour de France-hold 2019

  • Mads Würtz Schmidt
  • Alex Dowsett
  • Ilnur Zakarin
  • Rick Zabel
  • Marco Haller
  • Nils Politt
  • Jens Debusschere
  • José Gonçalves
Hold og ryttere
Tour de France 2019