Cykling

Froome er fortsat indlagt - kan 'overhovedet ikke støtte' endnu

16 dage efter sit voldsomme styrt er Chris Froome er fortsat sengeliggende.

- Arbejder med min tålmodighed.

Sådan skriver cykelstjernen Chris Froome på Twitter med et billede fra hospitalssengen.

Der er gået mere end to uger, siden den firedobbelte Tour de France-vinder styrtede voldsomt forud for enkeltstarten i Critérium du Dauphiné.

Styrtet kostede Froome brud på lårben, albue og ribben - og deltagelsen i Tour de France.

- Det var jo temmelig alvorligt. Han kan overhovedet ikke støtte på noget endnu. Han er sengeliggende, siger teknisk direktør på Team INEOS, danske Carsten Jeppesen, til TV 2 SPORT.

- En fysioterapeut arbejder med ham hver dag for, at han så hurtigt som muligt og bedst muligt kommer sig. Bruddene var rimelig alvorlige.

Tættere på sit hjem

Froome blev opereret på universitetshospitalet i franske Saint-Étienne, men er siden blevet overflyttet til et hospital nær Monaco, hvor han og familien bor.

- En af gutterne besøgte ham i går (torsdag, red.), og der var han egentlig ved godt mod efter omstændighederne.

- Jeg tror, det har været en stor ting for ham at blive flytte ned i nærheden af familien, så han kan se sine to børn hver dag. Jeg tror, det har hjulpet meget på humøret, siger Jeppesen.

Ventes tilbage næste år

Den første dom lød på mindst et halvt års pause for briten, der udover sejrene i Tour de France har vundet de to andre Grand Tours, Giro d'Italia og Vuelta a España.

Carsten Jeppesen tager dog ikke for givet, at der nødvendigvis kommer til at gå så lang tid, før han er tilbage på cyklen.

- Selvfølgelig skal man lytte til alle eksperterne, men de her sportsfolk er lidt nogle freaks. Som regel heler de noget hurtigere end hr. og fru Jensen, så jeg må sige, at jeg ikke ville blive overrasket, hvis han kommer i gang med at cykle og træne i løbet i af 2019. Men forventningerne er ikke, at han kommer ud at cykle før næste år, siger han.

- Det går godt og efter planen, har vi hørt fra vores medicinske hold. Alle operationer er gået godt, og nu skal han egentlig bare komme sig og hurtigst muligt i gang med genoptræning. Det er så småt begyndt, men egentlig bare med at holde systemet i gang.

Chris Froome var udset en kaptajnrolle på Team INEOS Tour de France-mandskab. Det bliver i stedet Geraint Thomas og Egan Bernal, der nu skal dele den.