INEOS udtager stærkt Tour-hold med to kaptajner

16x9
Egan Bernal (tv) og Geraint Thomas (th) under sidste års Tour de France. Foto: Jeff Pachoud / Scanpix Denmark

Selvom holdet må undvære den firedobbelte Tour de France-vinder, stiller Team INEOS med et yderst slagkraftigt hold.

Team INEOS, der indtil maj hed Team Sky, har ligesom flere andre hold sat navn på de ryttere, der skal køre med i årets Tour de France.

Inden da stod det klart, at den firedobbelte vinder af verdens største cykelløb Chris Froome ikke kom med. Et voldsomt styrt tidligere på måneden kostede ham adskillige brud og en pause på op til et halvt år.

Team INEOS' hold

  • Egan Bernal
  • Jonathan Castroviejo
  • Michal Kwiatkowski
  • Gianni Moscon
  • Wout Poels
  • Luke Rowe
  • Geraint Thomas
  • Dylan van Baarle

To kaptajner

Colombianske Egan Bernal kommer med en frisk sejr i bagagen, da han overbevisende vandt etapeløbet Schweiz Rundt, hvor flere store navne var med på startlisten.

Også den forsvarende Tour de France-vinder, Geraint Thomas fra Wales, stiller til start i Touren, selvom han tidligere på måneden styrtede og udgik af netop Schweiz Rundt.

Efter Schweiz Rundt slog Bernal fast, at han kører Tour de France for Geraint Thomas, men i offentliggørelsen af holdet skriver Team INEOS, at de kommer til at dele kaptajnskabet.

- Selvom vores forberedelser ikke er gået helt efter planen med Chris Froomes styrt, stiller vi til start med et virkelig stærkt hold, der hungrer efter at vinde igen, siger holdets chef, Sir Dave Brailsford.

I sidste års Tour de France delte Froome og Thomas kaptajnskabet. Det endte altså overraskende med, at sidstnævnte detroniserede Froome som Tourens mester.

- Efter sidste års succes har vi besluttet at komme til løbet med to ledere. Geraint og Egan er i fantastisk form. De stoler på hinanden, og vi tror på, at denne tilgang passer bedst til holdet, siger Brailsford.

Tour de France starter den 6. juli og kan følges på TV 2, TV 2 PLAY og tour.tv2.dk.

Hold og ryttere
Tour de France 2019