Cykling

Amalie Dideriksen vinder damernes DM på landevej

Damernes landevejsløb blev afgjort i en spurt i en decimeret gruppe i centrum af Esbjerg.

Med en stærk spurt sikrer Amalie Dideriksen sig DM-guld i damernes landevejsløb.

Amalie Dideriksen vinder elitens linjeløb foran Pernille Mathiesen (Team Sunweb) på andenpladsen og Christina Siggard (Team Virtu Cycling) på tredjepladsen. Julie Leth (Bigla) endte som første kvinde uden for podiet og blev nummer fire.

- Det er så kæmpestort at køre rundt i Dannebrogstrikoten, og jeg glæder mig til et år mere, siger Amalie Dideriksen til TV2 SPORT efter sejren og uddyber:

- Det var taktisk til sidst, men jeg vidste, at jeg havde en hurtig spurt, og jeg troede på mig selv. Jeg blev ved med at sige til mig selv: "Du er den hurtigste, du er den hurtigste".

Amalie Dideriksen fra det hollandske cykelhold Boels Dolmans vandt også DM-guld i linjeløb i 2018 samt 2015 og 2014.

Hun var på forhånd udpeget som favorit til at vinde kvindernes linjeløb.

Top 10 over damernes DM i landevejsløb for eliten.

Stærk udbrydergruppe

Løbet på 130 kilometer begyndte søndag morgen i Ribe med 115 ryttere til start. De blev sendt af sted i retning mod Esbjerg, hvor en rundstrækning på 10,5 kilometer skulle forceres seks gange i byens centrum.

Efter bare 10 kilometer skete den første forskydning i feltet, hvor en stærk udbrydergruppe på otte ryttere blev skabt.

Med omkring 40 kilometer til mål bestod den afgørende udbrydergruppe af følgende seks stærke ryttere:

Amailie Dideriksen (Boels Dolmans), Christina Siggard (Team Virtu Cycling), Trine Andersen (Team Rytger), Louise Houbak (Team OCC), Julie Leth (Bigla) og Pernille Mathiesen (Team Sunweb).

Christina Siggaard vil cykle for en trøje til holdet, som vil udnytte, at de sidder tre kvinder til DM. Video: Louise Lind

Numerisk overtal

Med 25 kilometer fra mål fik den danske mester i enkeltstart Louise Norman Hansen kontakt til frontgruppen, som dermed sikrede Team Virtu Cycling et numerisk overtal.

Et overtal som de to kvinder dog ikke formåede at udnytte til en sejr.

På den sidste omgang blev der angrebet flere gange i udbrydergruppen specielt fra Pernille Mathiesen, men Amalie Dideriksen fik gang på gang lukket ned for de forskellige forsøg på at køre solo til målstregen.

Søndag eftermiddag afslutter mændenes linjeløb DM-ugen i det vestjyske, hvor opløbet også er henlagt til centrum af Esbjerg.