Cykling

Cykelunion strammer procedure for vejninger efter svømmesag

DCU har strammet procedurer for vejninger efter sag om offentlige vejninger af danske elitesvømmere.

Danmarks Cykle Union (DCU) strammer procedurerne for vejninger af cykelryttere, så vejningerne fremover vil blive foretaget individuelt og ikke parvist for ryttere på elite- og U23-niveau.

Det siger DCU-landstræner Anders Lund til B.T., efter at tidligere elitesvømmere og svømmetalenter i en dokumentar på DR har rettet stor kritik af brugen af offentlige vejninger i det danske svømmemiljø. De offentlige vejninger har blandt andet ført til spiseforstyrrelser, angst og depressioner hos flere svømmere.

Også i cykling vurderes udøvernes vægt at have en betydelig indflydelse på muligheden for at præstere på eliteniveau.

Landstræner Anders Lund er aldrig blevet konfronteret med negative kommentarer om vejninger i DCU-regi, men han afviser ikke, at der kan have været utilfredse ryttere.

- Det er nødvendigvis heller ikke mig, rytterne vil gå til, hvis de havde været udsat for dårlige oplevelser af den karakter. Det er klart, at den ene, der ikke synes, det er sjovt, kan være svær at spotte i mængden.

- Jeg forestiller mig ikke, at nogen har været kede af den måde, vi har gjort tingene på. For der har på ingen måde været afstraffelser i luften, hvis der har stået noget forkert på vægten, siger Anders Lund til B.T.

I de opstrammede vejningsprocedurer hos DCU hedder det også, at der først bliver talt med rytterne om vægt som et vigtigt konkurrenceparameter, når rytterne når op i U19-aldersklassen, fortæller landstræneren.

Ifølge DR Sporten kan flere forbund vælge at ændre på sine regler for brugen af vejning af deres atleter.

Det skyldes, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark har diskuteret brugen af vejninger med alle specialforbund under DIF.

- DIF og Team Danmark har haft alle forbund inde til dialog omkring spiseforstyrrelser og vejninger. Det er et af resultaterne af det.

- Ud over svømning er der en række idrætsgrene, som skal kigge på, hvordan de opfører sig over for atleterne, og hvordan de mest hensigtsmæssigt behandler dem, siger Morten Mølholm, der er direktør i DIF, til DR Sporten.