Cykling

Trøjen betyder meget mere for Mørkøv i år

Fire danske ryttere har de seneste 20 år vist Dannebrogstrikoten frem i Tour de France som vindere af DM i landevejscykling.

Med en magtdemonstration af Deceuninck Quick-Step-holdet lykkedes det Michael Mørkøv at genvinde DM-titlen i landevejscykling i Esbjergs gader.

Michael Mørkøv får dermed lov til at køre Tour de France fra lørdag 6. juli i Dannebrogstrikoten, hvilket glæder Deceuninck Quick-Step-rytteren.

- Jeg er ufattelig stolt, og det betyder sindssygt meget lød det fra DM-vinderen.

- Jeg har siddet hjemme og set både Nicki Sørensen og Jakob Piil køre Tour de France i Dannebrogstrøjen. Det sker ikke så tit, at vi har en dansker i Dannebrogstrøjen, så at jeg får lov til det, er jeg utrolig stolt over, siger Michael Mørkøv.

Quick-Step-rytterne Michael Mørkøv og Kasper Asgreen blev henholdvis nummer 1 og 2 ved DM i linjeløb.

Særligt syn i Touren

Det bliver syvende gang inden for de seneste 20 år, at Dannebrogstrikoten bliver vist frem under verdens største cykelløb.

Nicki Sørensen kørte senest i Dannebrogstrikoten i 2011 og gentog bedriften i 2008 og 2003.

Michael Sandstød kørte i den rød-hvide trøje i 2002, og endelig gjorde Jakob Piil samt Bo Hambruger dem kunststykket efter i henholdvis 2001 og 2000 i 'Le Grande Boucle'.

Michael Mørkøv vandt DM i landevejsløb for andet år i træk og adspurgt af TV 2 SPORT, hvordan det føltes, lød svaret:

- Det føles endnu bedre, for nu ved jeg, at jeg skal starte Tour de France i Dannebrogstrikoten.

Som dansk mester i enkeltstart får Mørkøvs holdkammerat Kasper Asgreen også mulighed for at vise Dannebrog frem på sin trøje, når der køres enkeltstart i Tour de France.

- Det er sgu dejligt. Jeg glæder mig rigtig meget til at tage trøjen med til Frankrig og trille rundt der. Det er prikken over i'et på fantastisk forår, sagde Kasper Asgreen efter sin sejr.

De viser stort format. De andre i feltet kan også køre på cykel

Brian Holm, sportsdirektør Deceuninck Quick-Step

En magtdemonstration

Deceuninck Quick-Step stillede 'kun' til start i Ribe med tre ryttere, og holdet var dermed numerisk underlegne sammenlignet med eksempelvis de to danske pro-continentalhold Riwal og Team ColoQuick.

Men det kom ikke til at spille en rolle, for Deceuninck Quick-Step-rytterne var ganske suveræne på de 226 kilometer fra Ribe til målet i Esbjerg centrum.

Kasper Asgreen tog sølvmedaljen, og Mikkel Honoré sled og slæbte for holdet dagen igennem og var feltets mest synlige og aktive rytter.

Drømmescenarie

Sportsdirektør Brian Holm var da også fuld af lovprisning over sine ryttere.

- De viser stort format. De andre i feltet kan også køre på cykel. Mikkel Honoré kører fantastisk, og Kasper Asgreen laver et flot leadout for Mørkøv, siger Brian Holm til TV 2 SPORT.

- At de to kunne blive nummer et og to lige inden Tour de France, det er nærmest mere, end vi kunne drømme om, uddyber Brian Hom.

Sportsdirektørten for det belgiske cykelhold regner med, at Quick-Steps mangeårige holdchef, Patrick Lefevere, er glad for, at Mørkøv kører Tour de France i Dannebrogstrikot frem for Quick-Steps holdtrøje.

- Han er sådan lidt konservativ og sætter pris på nationale mesterskabstrøjer. Dem kan vi aldrig få nok af, griner Brian Holm.

Dideriksen genvinder DM

Også blandt de kvindelige eliteryttere genvandt den forsvarende mester DM-trøjen.

Amalie Dideriksen fra det hollandske Boels Dolmans Cyclingteam var ligeledes suveræn i en spurt med seks andre ryttere.

Dermed sikrede hun sig sin fjerde DM-titel i landevejscykling.