Cykling

47-årig legende udskyder karrierestop

Den italienske cykelrytter Davide Rebellin dropper alligevel at indstille sin professionelle cykelkarriere.

Mandag skulle have været første dag for Davide Rebellin som ikke-cykelrytter. Men den 47-årige italiener er kommet på andre planer.

Rebellin havde ellers annonceret, at det italienske mesterskabsløb søndag skulle blive hans sidste deltagelse.

Umiddelbart efter løbet skrev han så på Facebook, at han alligevel ikke er færdig med cykling.

- Et stort tak skal lyde til de mange fans, som støttede mig ved det italienske mesterskab. Det var et udfordrende løb med varmen, og det var hårdt fra start. Men jeg er stadig tilfreds med min 18. plads, skriver han.

Åbenbart er Rebellin så tilfreds med præstationen og i særdeleshed med opbakningen, at han ikke kunne få sig selv til at sætte cykelskoene på hylden.

- Følelserne og støtten, jeg følte, var for stærk. Mit ønske om at fortsætte med at tilbagebetale kærligheden er for stor. Så jeg har besluttet at køre løb igen, fordi selvom med ideen om at være hjælperytter, kan jeg stadig mærke mit hjerte slå for cyklingen.

Dermed fortsætter Davide Rebellin sin karriere. En karriere der begyndte tilbage i 1992.

Den 47-årige italiener har i løbet af karrieren vundet flere store sejre. Heriblandt Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, en etapesejr i Giroen, samt sejre i klassikere som Liège–Bastogne–Liège, Amstel Gold Race og Flèche Wallonne.

Ved OL i 2004 i Beijing blev det til sølv for Rebellin. Den medalje blev han dog frataget, da han senere blev testet positiv for brug af ulovlige præstationsfremmende midler.

Davide Rebellin har i denne sæson kørt for det kroatisk hold Meridiana Kamen.