Dansker vraget af Tour-hold

16x9
Jesper Hansen fra Cofidis Solutions Crédits under linjeløbet ved DM i landevejscykling Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Stribevis af danskere er på startlisten til årets Tour de France, men listen tæller ikke Jesper Hansen, der er blevet fravalgt af sit franske hold.

Tour de France 2019 bliver uden Jesper Hansen. Det fremgår af en pressemeddelelse fra hans hold, Cofidis.

Det franske prokontinentalhold, der deltager i verdens største cykelløb på et wildcard, har ikke fundet plads til den 28-årige dansker.

Jesper Hansen var sidste år med i Touren som hjælper for Jakob Fuglsang hos Astana, men før sæsonen skiftede han til Cofidis på en toårig aftale.

Da Jesper Hansen underskrev aftalen, var han så godt som selvskrevet på Tour-holdet, men siden har en sæsonstart med sygdom og svigtende resultater sendt ham bagud på point.

Alligevel er hovedpersonen overrasket over den manglende udtagelse.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Det er lidt trist. Men sådan er det nogle gange. Selvom jeg ikke har haft den bedste sæson, så synes jeg, at jeg havde gjort mig fortjent til at komme med.

Under optaktsløbet Critérium du Dauphiné i juni forsøgte Jesper Hansen forklare sin situation.

- Det er frustrerende. Jeg ved ikke, om jeg kan sætte ord på det. Det er frustrerende, og så er det hårdt mentalt, når man regner med at gøre det godt, men benene ikke er til det, sagde han til TV 2 SPORT.

Cofidis’ hold til Tour de France:

- Jesus Herrada (Spanien)

- Christophe Laporte (Frankrig)

- Nicolas Edet (Frankrig)

- Anthony Perez (Frankrig)

- Julien Simon (Frankrig)

- Pierre-luc Périchon (Frankrig)

- Natnael Berhane (Eritrea)

- Stephane Rossetto (Frankring)

Foreløbig er syv danskere bekræftet til årets Tour de France.

Det drejer sig om Søren Kragh Andersen (Sunweb), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Michael Mørkøv, Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick Step), Magnus Cort og Jakob Fuglsang (Astana). Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Alle etaper vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hold og ryttere
Tour de France 2019