Danskers manglende Tour-udtagelse overrasker ekspert: - Det er lidt vildt

16x9
Jesper Hansen er ikke en del af Cofidis´ Tour de France mandskab. Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Det kommer bag på cykeleksperten Chris Anker Sørensen, at Jesper Hansen ikke er blevet udtaget til Tour de France.

Jesper Hansen kommer ikke til at køre dette års udgave af Tour de France.

Det står klart, efter Cofidis mandag offentliggjorde deres otte ryttere, som skal køre verdens største cykelløb. Og det havde TV 2 SPORTs cykelekspert Chris Anker Sørensen ikke forudset.

- Det kommer godt nok bag på mig. Det, synes jeg, er lidt vildt. Jeg er meget overrasket over, han (Jesper Hansen, red) ikke er med. For jeg synes jo egentlig, han har kørt ganske pænt her på det seneste, siger Chris Anker Sørensen.

Flere danskere er blevet udtaget til Tour de France, og ifølge Chris Anker Sørensen, var Jesper Hansen også en af de ryttere, han havde forventet og håbet på at se i Frankrig.

- Jeg havde faktisk set ham som en sikker kandidat. For han var jo netop hentet ind for at skulle gøre det godt i Touren. Så det er en stor overraskelse, og det er selvfølgelig brandærgerligt for Jesper. Han havde lagt sæsonen an på at skulle præstere godt i Touren, og han synes, han var parat.

- Som fan havde jeg glædet mig til at se ham i bjergene, for der tror jeg, han kunne have gjort en rigtig flot figur, siger han.

Det har ikke ligefrem været den bedste sæson for Jesper Hansen, hvor danskeren især havde et tvivlsomt forår præget med svingende resultater og sygdom.

Men på trods af manglende resultater i forårs-sæsonen, er hovedpersonen også selv overrasket over den manglende udtagelse.

- Selvom jeg ikke har haft den bedste sæson, så synes jeg, det er nok til at have gjort mig fortjent til at komme med. Så jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg havde håbet på at skulle køre Touren. Så det er ærgerligt ikke at komme med, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

Blev hentet for at køre de store løb

Jesper Hansen skiftede i denne sæson Astana ud med franske Cofidis, og her skiftede han til for blandt andet at få en større rolle i de store etapeløb. Men det bliver altså ikke ved dette års Tour de France.

- Det er lidt specielt, at det, man er hentet ind for at køre, kommer man slet ikke med til. Det må alt andet lige betyde, at der er et eller andet, de ikke er helt tilfredse med ved ham, siger Chris Anker Sørensen.

- Ledelsen må have besluttet, at de har andre planer for det hold, de vil have med. Man må i hvert fald tage det som et udtryk for, at de mener, de har seks mand, der er stærkere end Jesper Hansen er det.

Selvom det i denne omgang ikke bliver til Tour de France for Jesper Hansen, så har han fået besked på, at han nu i stedet skal forberede sig på årets sidste Grand Tour, Vuelta a España.

Det blev ikke Jesper Hansen, der blev den ottende danske rytter ved startlinjen til Tour de France. Men indtil videre er der stadig masser danskere udtaget til løbet

Det drejer sig om Søren Kragh Andersen (Sunweb), Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott), Mads Würtz Schmidt (Katusha), Michael Mørkøv, Kasper Asgreen (Deceuninck – Quick Step), Magnus Cort og Jakob Fuglsang (Astana).

Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Alle etaper vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.

Hold og ryttere
Tour de France 2019