Tour de France

Mark Cavendish droppet til Touren – ´Han har smidt håndklædet i ringen´

Årets Tour de France bliver uden Mark Cavendish.  Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Mark Cavendish er ikke blevet udtaget af Team Dimension Data til årets Tour de France.

Han er den mest vindende sprinter nogensinde ved Tour de France. Men i år er han ikke udtaget til det store etapeløb.

Som det ser ud nu, kommer han ikke til at køre Tour de France nogensinde igen

Rolf Sørensen, cykelekspert, TV 2 SPORT

For første gang siden 2007, stiller briten Mark Cavendish ikke til start ved Tour de France.

- Det er en kæmpe personlighed, vi ikke får at se i Touren i år. En som forstår, hvor stor cykelsporten er. En engelsk gentleman med et vanvittigt temperament, siger TV 2 SPORTs cykelekspert Rolf Sørensen.

Det har været et af de helt store samtaleemner den seneste tid, om hvorvidt Cavendish igen i år stillede til start. Men den spekulation er nu fortid.

Team Dimension Data har i stedet valgt at gå med otte andre ryttere, og heriblandt er de to danskere Michael Valgren og Lars Bak. Mens Cavendish altså blev vejet for let.

- Han har åbenbart ikke været klar nok. Det er holdets vurdering, siger Rolf Sørensen.

En vurdering der langt fra tilfredsstiller hovedpersonen selv.

- Hvad kan jeg sige? Det er en hjerteskærende beslutning, som betyder, jeg ikke kommer til Touren i år. Som jeg har gjort gennem hele min karriere, har jeg planlagt at toppe min form på et bestemt tidspunkt. Det har stort set altid resulteret i, at jeg har nået mine mål eller været meget tæt på, skriver Mark Cavendish på sin Twitter-profil.

Mark Cavendish har i løbet af sine karriere vundet hele 30 etaper ved Tour de France. Det gør ham til den næstmest vindende rytter i historien kun overgået af legenden Eddy Merckx.

Og derfor har han allerede nu sikret sit navn i historiebøgerne.

- Han har helt sikkert betydet meget for Tour de France. Han er den mest vindende sprinter, og det er helt uden sammenligning. Han har været kæmpestor. Det man må man bare sige.

Og netop i forhold til, at han har været kæmpestor, og måske ikke er det længere, tager Rolf Sørensen som et tegn på, at den britiske sprinterkonge så småt har sagt farvel til toppen og Tour de France.

- Han har lidt smidt håndklædet i ringen, og som det ser ud nu, kommer han i hvert fald ikke til at køre Tour de France nogensinde igen.

- Lige nu ligner det, at det er et farvel fra Cavendish til topeliten. Der skal komme en kæmpe reaktion fra ham selv. Så hvis man ikke ser noget større fra hans side, inden det næste forår, er det nok slut for Cavendish, siger Rolf Sørensen.

Selvom Cavendish ikke stiller til start ved Tour de France, så er der ifølge Rolf Sørensen masser andre spændende sprinter, der er at finde ved startlinjen på lørdag. Og derudover er der rekordmange danske ved årets helt store franske løb.

Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Alle etaper vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.