Tour de France

Nykåret fransk mester overvejede at droppe cykling

En lang periode uden resultater har været mentalt svær for Warren Barguil, der søndag vandt det franske mesterskab.

Da Warren Barguil i 2017 vandt bjergtrøjen, to etaper og endte i top-10 i Tour de France, var ingen i tvivl om franskmandens talent.

Sæsonen efter skiftede han imidlertid til Arkea Samsic (dengang Fortuneo Samsic), og siden er resultaterne udeblevet. Samtidig har den ene skade afløst den anden. Warren Barguil lægger da heller ikke skjul på, at han har gennemlevet en svær periode.

- Det har ikke været nemt. Der har været tider, hvor jeg ønskede at kvitte cykling, men min kone har støttet mig meget, og jeg gav aldrig op, fortæller han ifølge Cyclingnews.

- Jeg vil takke min kone, min familie og mit hold for at hjælpe mig igennem det. Jeg har sagt til mig selv, at hvis jeg droppede cykling, ville jeg fortryde det resten af mit liv.

’Helt utroligt’

Vendepunktet kom søndag, hvor Warren Barguil var bedst af alle ved det franske mesterskab. Her kørte han først over målstregen og henviste Julien Simon og Damien Touze til sekundære placeringer.

- Jeg har altid haft disse ben. Jeg var bare nødt til at finde dem igen, ligesom jeg skulle genfinde min moral. Jeg er meget glad, sagde han efterfølgende.

Sejren betyder, at den 27-årige bjergrytter vil bære den franske mestertrøje i Tour de France, og det betyder meget for ham:

- Jeg er super stolt. Det er svært at tænke på, at jeg vil have denne trøje i Touren. Det er helt utroligt.

I verdens største cykelløb vil Warren Barguil jagte etapesejre. Tour de France starter 6. juli i Bruxelles og slutter 28. juli i Paris. Alle etaper vises direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.