Tour de France

Valgren har udset sig en etape i Tour de France

Cykelrytteren Michael Valgren får en fri rolle hos Dimension Data og vil ud at jagte en etapesejr til Tour de France.

Han har været der fire gange før, men i år satser danske Michael Valgren på, at han kan tage en etapesejr med hjem fra Tour de France.

- Det er altid fedt at skulle være med til verdens bedste cykelløb, og jeg går med en drøm om at tage en etapesejr. Tredje etape passer godt til mig, så der skal holdet forsøge at hjælpe mig i udbrud, siger Michael Valgren til TV 2 SPORT.

Den 27-årige dansker blev i dag offentliggjort på Dimension-Datas otte mand store Tour de France-hold, som også tæller nordmanden Edvald Boasson Hagen og danske Lars Bak.

- Vi kører en ’en for alle og alle for en’-taktik, da vi ikke har nogen klassementsfolk med, som vi skal køre for. Så vi prøver at jagte guldet de dage, hvor vi nu kan, lyder det fra Valgren.

Valgren er en af hele ni danskere, der i år skal køre Tour de France, og selvom han først officielt er blevet udtaget med fire dage til starten, så har aldrig været i tvivl om, at han skulle med. Derfor har han også forsøgt at time sin form til nu.

- Jeg føler mig godt tilpas, og jeg glæder mig til at komme i gang. Det skal nok blive hjernedødt hårdt, som det plejer, men jeg føler mig klar til at komme ned og trampe i de der pedaler i Frankrig og lide lidt.

Michael Valgren glæder sig især over, at hans gode ven og holdkammerat Lars Bak også er blevet udtaget til Tour de France.

39-årige Bak stiller til start ved sin 20. Grand Tour, så selvom han ikke umiddelbart ligner et kandidat til en etapesejr, kan Lars Bak alligevel vise sige at blive vigtig for holdet.

- Det er så fedt at have Lars med. Han er en pisse god kammerat, og han har en masse erfaring, så han kan fortælle, hvor vi skal være i feltet. Det er godt at have en med som ham, der kan holde styr på os unge løver, siger Michael Valgren.

Tour de France begynder lørdag med start i den belgiske by Bruxelles.