Cykling

Vejle bliver vært for DM i landevejscykling i 2020

Lars Bak under linjeløbet ved DM i landevejscykling i år. Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Vejle er skabt til flot cykelløb, mener DCU-formand Henrik Jess Jensen efter valget af Vejle som DM-vært.

Når Michael Mørkøv og Amalie Dideriksen næste år skal forsøge at forsvare deres danmarksmesterskaber i cykling på henholdsvis herre- og kvindesiden, bliver det med Vejle og omegn som kulisse.

Vejle Kommune overtager nemlig værtskabet efter Esbjerg, som var vært i år. Det skriver Danmarks Cykle Union (DCU) i en pressemeddelelse. Give Cykelklub bliver medvært.

Ifølge DCU-formand Henrik Jess Jensen kan danske cykelfans forvente et medrivende cykelløb.

- Vejle Kommune er som skabt til fantastisk cykelløb med nogle af Danmarks smukkeste og mest udfordrende veje, og så oplever cykelsporten en helt unik gæstfrihed og entusiasme her.

- Det er kombinationen af ren cykelglæde, en professionel eventkommune og en meget dedikeret klub i de helt rigtige omgivelser, der har været afgørende for, at vi har tildelt Vejle og Give DM-værtskabet næste sommer. Og vi glæder os, siger han i meddelelsen.

Vejle er et fast element på ruten, når etapeløbet PostNord Danmark Rundt afvikles. Igen i år slutter en etape her.

I 2021 begynder til det prestigefyldte Tour de France med tre etaper på dansk jord. Også her er Vejle på programmet, når 3. etape går fra Vejle til Sønderborg.

Og værtskaberne hænger sammen, fortæller Dan Arnløv Jørgensen, som er formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

- Vi vil helt sikkert få gearet vores samarbejde og få skabt erfaringer frem mod Tour de France-starten, og så glæder jeg mig til, at vi allerede næste år får skabt en folkefest med flotte tv-billeder af vores smukke kommune, siger han.