Tour de France

Tour-dansker har udset sig flere mulige etaper

Mads Würtz Schmidt får fripas under flere etaper ved Tour de France.  Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

Mads Würtz Schmidt har allerede nu kig på flere etaper, han vil forsøge at komme med i udbruddet på.

Den 25-årige danske cykelrytter Mads Würtz Schmidt stiller for første gang i karrieren til start ved Tour de France.

Men selvom det er hans første gang, har han ikke bare tænkt sig at se på.

- Vores mål er at vinde etapesejre, og jeg vil selvfølgelig gerne være ham, der tager en af dem, siger Mads Würtz Schmidt til TV 2 SPORT.

Hans hold, Katusha-Alpecin, stiller op til Touren uden at have en decideret kaptajn, de skal køre for. Derfor er danske Mads Würtz Schmidt allerede i fuld gang med at udse sig etaper, hvor han kan køre sin egen chance.

- Jeg har kigget lidt på tredje etape. Den har en fed afslutning. Den ser ret spændende ud.

- Derudover er der også et par etaper, når vi kommer længere hen i løbet, hvor der er godt med højdemeter på, uden at det er de voldsomme bjerge, siger han.

På Katusha-Alpecin holdet er der masser ros og forventninger til danskeren. Men selvom Würtz Schmidt specielt har et øje til tredje etape, ser holdets performance director Erik Zabel, at de helt store chancer for danskeren kommer senere.

- Han er et af de største talenter i cykling, og han er en del af den gyldne generation af unge danskere.

- Jeg tror og håber virkelig, at han kommer til at køre efter sine egne chancer. Specielt i den anden og tredje uge, når det store udbrud altid holder til mål, siger den tyske sprinterlegende.

Kørte pludselig 30 watt hurtigere

Mads Würtz Schmidt havde ikke ligefrem den optimale sæsonstart, og der gik ifølge ham selv noget tid, før han for alvor følte sig til rette.

Derfor lå det heller ikke i kortene, at danskeren overhovedet skulle være en del af Katusha-Alpecins Tour de France-mandskab.

- For flere uger siden fortalte jeg Mads (Würtz Schmidt, red), at han havde dårlige chancer for at blive udtaget til Touren. Men siden Dauphiné er han blevet en helt anden rytter. Han er tyndere, og han er endnu mere fokuseret. Jeg tror 100 procent på ham, siger holdets sportsdirektør Dirk Demol.

Heldigvis for Würtz Schmidt endte han med at blive udtaget. Noget usædvanligt betød den melding, at han kunne præstere bedre på cyklen.

- Da jeg fik beskeden om, at jeg skulle køre Tour de France, kørte jeg pludselig 30 watt hurtigere, og det uden at se nogen forskel i puls eller fornemmelse. Det var bare glæden, motivationen og spændingen i det, der gav mig noget ekstra, siger Mads Würtz Schmidt.

Selvom danskeren træder flere watt og undervejs får fripas til at køre sin egen chance, er det ikke nødvendigvis en topplacering, der er målet for danskeren.

- Mit succeskriterie er, at jeg får anbragt mig selv i en finale. Om det så ender med en sejr eller en 10. plads er ikke afgørende. Men hvis jeg kan sidde med helt til sidst, hvor en etape skal afgøres, vil jeg være tilfreds og stolt, siger Mads Würtz Schmidt.

Han og de resterende 175 ryttere begynder årets Tour de France på lørdag i Bruxelles, og du kan følge alle etaper direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.