Tour de France

Fortvivlet profil kæmper med Tour-formen efter brækket nakke

Kort inden starten på Tour de France er Sunwebs Wilco Kelderman i vildrede omkring sin form, efter han brækkede en nakkehvirvel i marts.

Du kan se Tour de France på TV 2 og TV 2 PLAY.

Wilco Kelderman sad fortvivlet på asfalten, imens han tog sig til skulderen og nakken.

Kort forinden var cyklen forsvundet under ham i et sving på 5. etape i Catalonien Rundt i marts. Han landede hårdt på asfalten, inden han gled videre ud og slog baghovedet ind i autoværnet.

Han udgik af løbet, og den efterfølgende melding lød på, at han havde brækket venstre kraveben og havde et brud på en nakkehvirvel.

Tre måneder efter styrtet og kort inden starten på Tour de France kæmper Wilco Kelderman stadig med eftervirkningerne.

- Jeg har ikke nogle forventninger til klassementet, selvom man måske kunne tro, det ville være oplagt. Jeg brækkede nakken i marts, så jeg har ikke haft tid til at bygge min form op til topniveau. Jeg er lidt bekymret omkring det, siger Wilco Kelderman til TV 2 SPORT.

- Det vil ikke være muligt at gå efter klassementet på grund af styrtet, men det er klart, at jeg vil gøre mit bedste, når Tom (Dumoulin, red.) nu ikke er her.

Målet er etapesejre

Tom Dumoulin var nemlig udset til at skulle køre med om sejren i det store franske etapeløb. Men en knæskade betyder, at han har meldt afbud. Derfor kunne man tro, at Wilco Kelderman ville træde ind i rollen som klassementskaptajn efter Dumoulin.

Men så store forventninger skal folk ikke have, forklarer Kelderman.

- Jeg vil primært gå efter etapesejre, og så må vi se, hvor langt det rækker. Jeg har det godt, selvom jeg ikke har haft en lang forberedelse, men jeg har gjort alt for at være så klar som mulig.

Kelderman gjorde comeback i Schweiz Rundt i sidste måned efter sit styrt. Her måtte han igen en tur i asfalten på næstsidste etape.

Han gennemførte dog løbet og sluttede på en beskeden 29.-plads.