Tour de France

Quintana holder ekstra øje med Fuglsang

Quintana er tre gange havnet på podiet i Tour de France, men øjner i år den samlede sejr for første gang. Yoan Valat / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsang og Adam Yates er Nairo Quintanas største rivaler om den samlede Tour-sejr, siger colombianeren.

Den colombianske cykelstjerne Nairo Quintana (Movistar) holder godt øje med Jakob Fuglsang (Astana) i årets Tour de France.

Det siger han ifølge AFP to dage før Tour-starten i Bruxelles.

Quintana er tre gange havnet på podiet i Tour de France, men øjner i år den samlede sejr for første gang, da den firedobbelte mester Chris Froome (Ineos) er fraværende efter et styrt.

Foruden Fuglsang anser Quintana briten Adam Yates (Mitchelton-Scott) som sin største rival til den samlede sejr.

- Selvfølgelig er der Ineos-drengene (forsvarende mester Geraint Thomas og Egan Bernal, red.), men vi vil holde øje med Fuglsang. Han har haft nogle rigtig gode resultater for nyligt, siger Quintana.

- Og Yates kan komme med sine pludselige angreb, men der er en masse gutter, som tror på chancen, nu hvor Froome ikke er med, siger Quintana.

Giro d'Italia og Vuelta a España er i hus

Han har vundet både Giro d'Italia og Vuelta a España, mens det er blevet til to andenpladser og en tredjeplads i Tour de France.

- Alt kan ske, når Froome ikke er med. Det er lidt specielt, mere åbent. Det bliver en anderledes Tour end normalt, siger Quintana med henvisning til, at Froome plejer at diktere tingene i det franske løb.

Fuglsangs bedste resultat i Touren er den samlede syvendeplads i 2013. Danskeren har haft et forrygende 2019 med sejre i Critérium du Dauphiné og Liège-Bastogne-Liège.

- Drømmen er selvfølgelig at vinde. Men målet er podiet, og jeg mener, det er realistisk, siger Fuglsang.

- Jeg har et stærkt hold bag mig, så det skulle være muligt, siger danskeren om sine muligheder i Tour de France.

Quintana deler kaptajnsrollen hos Movistar med spanske Mikel Landa. Duoen får hjælpe af den spanske veteran og regerende verdensmester, Alejandro Valverde.

I alt ni danske ryttere er med fra start. Det er ny rekord.