Tour de France

Selvtillidsfyldt Fuglsang mener, podiet er realistisk

Jakob Fuglsang var allerede på podiet torsdag, men det var i forbindelse med Astana-holdets pressekonference før Tour de France-starten.

Jakob Fuglsang bruger erfaringerne fra sidste års skuffelse og har store forhåbninger til Tour de France.

Når Tour de France 28. juli slutter på Champs-Elysèes i Paris, skal Jakob Fuglsang være blandt de tre ryttere, der bliver kaldt op på podiet til hyldest.

Den danske cykelrytter lægger ikke skjul på, at en placering blandt de tre bedste er det altoverskyggende mål i det store franske etapeløb, der bliver skudt i gang på lørdag.

- Jeg vil forsøge at stå på podiet i Paris. Det vil være en kæmpe drøm. Det kan også være, det bliver top-fem, men målet er podiet, og jeg tror, jeg har niveauet til at køre top fem og med lidt held, så tror jeg på, det kan lade sig gøre.

- Drømmen er selvfølgelig at vinde, men jeg tror ikke, jeg på nuværende tidspunkt kan udleve drømmen om en sejr. Men vi må se, siger han drilsk til TV 2 SPORT.

Han stiller op som uanfægtet kaptajn for Astana-holdet og har syv stærke folk til at hjælpe sig gennem de 21 etaper.

Fuglsang mener, at han kan profitere af erfaringerne fra sidste år, hvor Touren endte som en skuffelse med en samlet 12.-plads.

- Der er ikke andre løb i løbet af året, som ligner Tour de France, hvor du kan prøve noget af. Du er bare nødt til at håbe, at din plan holder gennem tre uger. Den erfaring vil hjælpe mig i år, siger Jakob Fuglsang.

- Sidste år var første gang, at jeg var eneste kaptajn på holdet. Det var nyt for mig, og desuden havde jeg ikke den rigtige diæt, forklarer han.

Han har tidligere forklaret, at test efterfølgende viste, at han undervejs i sidste års Tour havde indtaget for meget fiskeolie, hvilket han mener, hæmmede ham.

Tour de France begynder på lørdag med en 194,5 kilometer flad etape med start og mål i Bruxelles.