Tour de France

- Tre hold virker mest interessante, siger Fuglsang om fremtiden

Dmitrij Fofonov (tv.) ønsker at beholde Fuglsang på Astana-holdet. Johanna Geron / Ritzau Scanpix

Jakob Fuglsang ved endnu ikke, hvor han skal køre i 2020, men han fortæller, at der nærmer sig en afklaring.

Jakob Fuglsang står ikke bare foran sin niende Tour de France-start, men samtidig også et vigtig punkt i forhold til fremtiden.

Ved årsskiftet udløber danskerens kontrakt nemlig med Astana, og spørgsmålet er nu, om Fuglsang vil forlænge aftalen, eller om han søger nye veje.

Danskerens agent, Moreno Nicoletti, har tidligere sagt, at der er fem hold, der er interesserede i danskeren. Den liste er nu kogt ned til tre hold, forklarer han selv uden at fortælle, hvilke der er tale om.

Hvor mange er realistiske bud?

- For nuværende er vi nede på tre realistiske. Det er, hvad min manager arbejder ud fra lige nu. Om der så er nogle, der kommer i syvende time, det ved jeg ikke. Men umiddelbart er der tre hold, der virker mest interessante. Så må vi se, siger Jakob Fuglsang til TV 2 SPORT.

- Jeg har tidligere sagt, at jeg gerne ville have det på plads, inden Touren startede, men så langt er vi ikke nået endnu. Vi må vente og se.

Diskussionen er åben, og vi er ved at finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden

Dmitrij Fofonov, Astanas teamchef

Astana: Vi vil gerne beholde ham

Et af de hold, der stadig er med i kampen om danskerens underskrift, er Astana, som er Fuglsangs nuværende arbejdsgiver.

Holdets teamchef, Dmitrij Fofonov, fortæller, at de stadig er i forhandlinger med danskeren, og at han håber, at Fuglsang fortsætter.

- Jeg tror ikke, at Jakob nogensinde har haft problemer med at finde en kontrakt. Du skal spørge ham, hvor han ender, men vi vil gerne have ham. Vi kender ham og har arbejdet sammen i seks år, og det ved Jakob også.

- Diskussionen er åben, og vi er ved at finde ud af, hvad der skal ske i fremtiden. Jeg håber, at der snart kommer noget nyt, siger Dmitrij Fofonov.

Jakob Fuglsang har kørt på Astana siden 2013 og har fejret sine største triumfer på det kasakhiske cykelhold.