Tour de France

Peter Sagan kører i 'normal' trøje for første gang i ni år

Peter Sagan har aldrig kørt i en normal trøje på en almindelig etape i Tour de France, men dette er tilfældet lørdag.

Hvis man tæller tidskørsler fra, har 29-årige Peter Sagan aldrig prøvet at køre i en normal trøje i Tour de France.

Han kørte sin første Tour i 2012, hvor han var iklædt den slovakiske mesterskabstrøje, og gjorde det i de tre år. I 2016, 2017 og 2018 kørte han i den regnbuestribede VM-trøje.

Men da Juraj Sagan, Peter Sagans bror, blev slovakisk mester i slutningen af juni, og da Alejandro Valverde er verdensmester, skal Sagan køre i sin normale Bora-Hansgrohe-trøje.

Og det kan godt give udfordringer for konkurrenter, forklarer de.

- Det bliver interessant at se, om det betyder noget. Han kommer til at være helt fremme – både i dag, men især mandag. Så jeg tror ikke, at det kommer til at være mange etaper, han kører i sin normale trøje, siger norske Alexander Kristoff til TV 2 SPORT.

- Men jeg kommer nok ikke til at genkende ham med det samme, når adrenalinen kører.

Men jeg holder altid lidt ekstra øje med Sagan, da han altid er god på de første etaper

Michael Matthews

Kristoffs norske kollega Edvald Boasson Hagen har også en fidus til Sagan. Og selvom han ikke kører i særlig trøje, bliver han alligevel synlig, siger nordmanden.

- Sagan er stærk, uanset hvilken trøje han kører i. Så jeg tror ikke, at han bliver svær at se. Men det kan da godt være, at jeg lige kigger en ekstra gang på ham.

- Han er en favoritterne til den grønne trøje, så mon ikke han kommer til at køre i den på et tidspunkt, siger Edvald Boasson Hagen.

Kører ikke længe i den, forventer Trentin

Michael Matthews fra Team Sunweb fortæller, at han altid holder lidt ekstra øje med Sagan i starten af Touren. Og nu er det en anderledes trøje, han skal holde øje med, end Matthews er vant til.

- Sagan er altid god på 1. etape, og Groenewegen er i god form. Men jeg holder altid lidt ekstra øje med Sagan, da han altid er god på de første etaper. Det kan godt være, at han ikke er helt genkendelig, men jeg tror nu nok, at det skal gå, siger Matthews.

Matteo Trentin kører også i en særlig trøje dette år, da han er europæisk mester, og derfor er i hvidt og blåt.

Han tror dog, at Sagan snart skifter trøje.

- Det bliver interessant med ham. Jeg skal nok lige snakke med ham om det, men jeg tror nu ikke, at det bliver længe, at han kører i den normale trøje.

Du kan følge 1. etape på TV 2 og TV 2 PLAY lige nu.