Tour de France

Video fra Asgreens cykel viser billeder af Fuglsangs styrt

Jakob Fuglsang var uden chancer for at undgå et styrt på første etape, viser en ny video.

Heldet var bestemt ikke med Jakob Fuglsang på første etape af årets Tour de France.

Med knap 18 kilometer til mål røg han i jorden, da en rytter foran ham styrtede. En ny video viser nu, at danskeren umuligt kunne have undgået et styrt.

Bag på rytternes cykler sidder et kamera, der kan vise eksklusive billeder inde fra feltet. I dette tilfælde er det faktisk kameraet bag på Kasper Asgreens cykel, som viser, hvordan Fuglsang styrtede.

En Bahrain-Mehrida-rytter falder først til jorden, hvorefter hans cykel ryger langs jorden. Lige bag ham kommer Fuglsang kørende, som ikke når at reagere, før de to cykler ryger ind i hinanden, og danskeren ryger ud over styret og ned på fortovet.

Jakob Fuglsang var efter etapen til et lægetjek, hvor han blev syet med flere sting ved sit højre øje og fik konstateret et voldsomt slag på højre knæ. Her fortalte han kort, hvordan han oplevede situationen med styrtet.

- En fyr kom flyvende foran mig, da vi ville frem i feltet. Det er uheld. Det sker, sagde han til TV 2 SPORT.

Jakob Fuglsang havde minimal med tid til at reagere, inden han styrtede.

Magnus Cort kørte bag Jakob Fuglsang, da styrtet skete. Bornholmeren bekræftede efter etapen, at hans kaptajn, som videoen viser, ikke havde nogen chance for at undgå styrtet.

- Det var meget uheldigt. Han havde ikke rigtig nogen vej udenom, så han kører lige ind i ryggen på en rytter og ryger ud over styret.

- Jeg tror, han flækkede øjenbrynet, fordi der løb blod ned derfra, og han havde også slået sig. Det er jeg ikke i tvivl om.

- Derude var jeg ligeglad med, hvordan han havde det. Han skulle bare op på cyklen og tilbage til feltet, siger Cort til TV 2 SPORT.

Den danske Astana-kaptajn røg i asfalten og måtte kæmpe sig tilbage til feltet med blod i ansigtet. Video: Magnus Stig Christensen

Jakob Fuglsang skal nu forsøge at blive så klar som muligt til anden etape, der byder på en 27,6 kilometer lang holdtidskørsel. Ifølge Astanas læge Serge Niamke kan Fuglsangs tilstand betyde, at holdet må ændre taktikken.

- Selvom Jakob er klar til at begynde i morgen (søndag, red.), bliver vi nødt til at se, hvordan han har det på cyklen, hvordan han håndterer smerterne, og hvordan vi gør det bedst, så vi ikke taber så meget tid. Jakob er en stor kriger, så han er klar til at kæmpe i morgen og hele vejen til Paris, lyder det fra Niamke.

Hele etapen kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY.