Tour de France

Fuglsang kritiseres af tidligere stjerner: - Det er slut nu

De tidligere cykelstjerner Lance Armstrong og George Hincapie kritiserer Jakob Fuglsang for sin placering i feltet. De frygter for hans Tour.  

Blodet løb ned ad Jakob Fuglsangs ene kind, da han lørdag kæmpede sig tilbage i feltet efter et styrt på første etape af Tour de France.

Men det styrt kunne og skulle være undgået, mener de tidligere cykelryttere Lance Armstrong og George Hincapie. De dominerede Tour de France fra slutningen af 90’erne til midten af 00’erne. Siden har de begge indrømmet brug af doping.

Armstrong og Hincapie kørte sammen på US Postal, der var kendt for konstant at holde sig til i den forreste del af feltet. Det burde Fuglsang også have gjort, siger de i Lance Armstrongs podcast The Move, hvor Armstrong endda afskriver danskerens chancer i Touren.

Lance Armstrong: - Jeg havde egentlig sagt, at Jakob Fuglsang var min favorit. Det blev ændret på første etape. Hans Tour sluttede der.

George Hincapie: - Det ved jeg ikke helt, men jeg ved, at de snakkede om uheld. Beklager, men det har ikke noget med held eller uheld at gøre. Det viser vores løb med Lance. Han styrtede halvanden gang på syv år. Det handler ikke om held, men om hårdt arbejde. Han holdt sig i front og ude af problemer, og han dedikerede sit hold til udelukkende at holde sig i en sikker position.

- At se Jakob Fuglsang midt i feltet med 15 kilometer tilbage af første etape er uacceptabelt. Det må man ikke som en af Tourens favoritter.

Lance Armstrong: - Han er alt for erfaren til at sidde så langt tilbage. Han har et af de stærkeste hold i Touren, og hvad bruger han det til? Det skal bruges til at holde én i front. Der kan også være styrt forrest i feltet, men det sker altså oftest fra midten til den bagerste del af feltet.

- Han var min favorit, men jeg tror, det er slut nu. Selvom man kan komme tilbage på cyklen og fuldføre etapen med feltet, bliver alt ændret. Man sover anderledes, man sidder anderledes på cyklen, massagen er anderledes. Alt bliver ændret.

Jakob Fuglsang styrtede på 1. etape af årets Tour de France. Danskeren slap med nogle sting i ansigtet og skrammer og slag på kroppen. Video: Bo Bentsen

Videobilleder fra feltet viser, at Jakob Fuglsang slet og ret var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. En rytter foran ham styrtede pludseligt, så hans cykel blev slynget ind foran det danske klassementshåb.

- En rytter styrtede foran mig i det øjeblik, vi var på vej frem for at holde os ude af problemer. Det var umuligt at undgå ham. Det var ikke den måde, jeg gerne ville starte Touren på. Jeg er glad for, der ikke var brud, så jeg er i stand til at fortsætte – nu må vi se, hvordan det går på anden etape, siger Jakob Fuglsang til Astanas hjemmeside.

Første etape blev vundet af Mike Teunissen fra Jumbo-Visma.

Anden etape er en holdtidskørsel på 27,6 kilometer. Team INEOS, Deceuninck-Quick-Step, Jumbo-Visma og Mitchelton-Scott er udnævnt som favoritter af TV 2 SPORTs cykeleksperter Chris Anker Sørensen og Brian Nygaard.