Tour de France

Asgreen: I morgen beslutter vi, om jeg fortsætter

Det bliver afgjort tirsdag, om Kasper Asgreen kan fortsætte i årets Tour de France, efter han styrtede mandag. Det fortæller han til TV 2 SPORT.

Kasper Asgreens cykel blev totalsmadret på Tour de Frances 3. etape, men den 24-årige dansker har det heldigvis efter omstændighederne godt.

- Vi er lige kørt fra hospitalet, har været igennem diverse scanninger og alt er, som det skal være, skriver Kasper Asgreen i en SMS til TV 2 SPORT.

Kasper Asgreen har flækket en tand, har skrammer i ansigtet og havde hovedpine efter styrtet. Han formåede som den sidste rytter at gennemføre etapen over 20 minutter efter sin holdkammerat og etapevinder, Julian Alaphilippe.

Det bliver afgjort tirsdag inden 4. etape, om han kan stille til start.

- Det vigtigste lige nu er, at hovedet er okay. En hjernerystelse er ikke for sjov. Jeg har lige lavet en test, som faktisk så overraskende fin ud. Jeg laver en mere i morgen tidlig (tirsdag, red.), og så beslutter vi, om jeg starter.

Tog imod en dunk for meget og styrtede

Der er indtil videre ingen billeder af, hvordan han formåede at komme så galt af sted. Efter etapen fortalte Michael Mørkøv, som sad i samme gruppe, at Asgreen kørte ind i en midterhelle.

- Vi skulle egentlig bare rulle stille og roligt til mål, men så kører han ind i en midterhelle, han overser, sagde Mørkøv til TV 2 SPORT.

Det bekræfter Kasper Asgreen nu og gengiver, hvad der helt præcis skete. Det begyndte, da han tog imod en dunk fra sin holdbil, som han ikke havde brug for.

- Jeg havde allerede to på cyklen, så jeg tog den i munden og fandt nogle tilskuere at smide den tomme til. Så da jeg kiggede ned for at placere den nye flaske i holderen, kørte jeg frontalt ind i et skilt på en midterhelle, skriver Asgreen.

Holdlæge: En af de hårdeste fyre, der nogensinde har siddet på en cykel

Deceuninck-Quick-Steps læge Philip Jansen gav også en status på danskerens foran rytterhotellet mandag aften, efter Kasper Asgreen var blevet testet på hospitalet.

- Han har fået scannet sit hoved og sin nakke og skulder, og alt lader til at være fint. I aften laver vi en ny undersøgelse, og i morgen (tirsdag, red.) må vi se, om han kan fortsætte.

- Det var et virkelig hårdt styrt, men han har det rigtig godt. Han er en af de hårdeste fyre, der nogensinde har siddet på en cykel, så jeg er sikker på, han kommer sig hurtigt, siger lægen.

Umiddelbart efter Kasper Asgreen krydsede målstregen, blev han kørt på hospitalet. Herfra er det ifølge holdets læge allerede gået fremad.

- Det ser allerede meget bedre ud nu end efter styrtet, så humøret er ret højt. Det er ikke til at sige efter et styrt, hvad der kommer til at give smerte senere. Det hele gør ondt i starten.

Da Asgreen ankom uden for hotellet, gik han direkte ind i rytterbussen og ville ikke tale med pressen.