Tour de France

Asgreen frygtede, han måtte udgå af Tour de France

Kasper Asgreen slog sit hoved, da han styrtede på tredje etape af Tour de France. Det har været tvivlsomt, om han kunne fortsætte.

Tirsdag morgen fik Kasper Asgreen et længe ventet ”ja”. Danskeren kan køre videre i Tour de France, efter han styrtede og slog både hovedet og nakken på tredje etape.

Siden han krydsede målstregen som sidste rytter er den stærke dansker blevet testet flere gange, inden han endelig fik lov til at fortsætte i sin Tour de France-debut.

- Jeg var meget nervøs. Skader med hovedet skal man ikke tage let på, så jeg var nervøs for det, siger Kasper Asgreen til TV 2 SPORT.

- Efter omstændighederne har jeg det okay. Det var et hårdt styrt, men jeg er sluppet heldigt fra det. Jeg har lidt ondt i muskulaturen omkring nakken, men jeg har ikke hovedpine eller noget som helst. Alle holdets tests for hjernerystelse er bestået uden problemer, så der burde ikke være nogen risiko for at starte i dag.

Et kæmpe tab for holdet

Kasper Asgreen styrtede med egne ord på grund af en ’juniorfejl’, hvor han slet og ret glemte at holde øje med vejen foran sig. Det betød, at han kom til at køre frontalt ind i et skilt på en midterhelle.

- Han skal bare igennem den her etape, fortæller holdkammeraten Michael Mørkøv inden fjerde etape.

- Vi håber, han kan komme igennem, og han får frie tøjler til at komme igennem så let som muligt. Så må vi håbe, han har det bedre efter dagens etape.

Hvad betyder det for holdet, når I både skal forsvare den gule trøje og køre Viviani frem?

- Det er et kæmpe tab, for Kasper er en stor del af begge ting. Både at skulle føre i feltet og køre os frem til finalen, siger Deceuninck – Quick Steps danske mester til TV 2 SPORT.

Kasper Asgreen var en slem tur over styret, men slap i følge ham selv heldigt fra mødet med den franske asfalt. Video: TV 2 SPORT

I sidste ende kan sprinteren Elia Viviani komme til at lide under Asgreens fravær i det sædvanlige tog, men det gør han gerne af hensyn til danskeren.

- Han er en rigtig stærk fyr, med det er vigtigt for os ikke at miste ham for resten af Touren. Derfor får han fri til at komme sig. Det er en flad etape, hvor han kan lade sig falde lidt tilbage, siger Elia Viviani.

Fjerde etape strækker sig over 213,5 kilometer. Afslutningen er flad, og derfor er der lagt op til en massespurt. Her er Viviani en af favoritterne, skriver Chris Anker Sørensen i sin beskrivelse af dagens etape.