Tour de France

Cort har brækket lillefingeren

Magnus Cort styrtede undervejs på fjerde etape og en røntgenundersøgelse viser, at han har brækket sin lillefinger.

Uheldet forfølger danskerne i dette års Tour de France.

På fjerde etape røg den tredje dansker i asfalten. Denne gang var det Astanas Magnus Cort, som styrtede undervejs på etapen.

Efter etapen var Cort igennem en røntgenundersøgelse, som viste en brækket venstre lillefinger.

- Det er ikke så behageligt. Nu kørte jeg de sidste 100 kilometer mere eller mindre med det. Jeg kan forhåbentlig få tapet det lidt bedre op, end jeg fik det ved lægebilen undervejs. Så håber jeg også, at det bliver bedre dag for dag.

Lå i en ubehagelig situation

Styrtet skete med 117 kilometer tilbage af etapen. På en helt åben landevejsstrækning sad Cort på hjul af Fuglsang, som nåede at redde sig. Det gjorde Cort ikke.

- Det var egentlig ikke et særlig stressfuldt moment. Der var to, der kørte ind i hinanden, og jeg nåede ikke at bremse. Jeg nåede næsten at bremse, for jeg havde ikke nogen rigtige hudafskrabninger. Men jeg lægger mig lige ned og får åbenbart lige vredet lillefingeren rundt på en måde.

- Jeg lå i en ubehagelig position viklet ind imellem nogle cykler, men da jeg kom op, var det fint nok. Men bagefter kunne jeg godt mærke, at hånden gjorde ondt.

Er du fortrøstningsfuld?

- Ja, det er jeg. Men det er da altid irriterende. Det, der var sværest, var at sidde og bremse, og det er jo meget vigtigt i forhold til positionskampen.

'Dødssygt for ham'

Anders Lund, som er dansk landstræner, og ekspert for TV 2 SPORT under Tour de France, fremhæver, at Cort formåede at komme hjem sammen med resten af feltet.

- Det er positivt, at han holder sig i feltet. Så han har det stadig i sig og slipper ikke med de ryttere, som trods alt slap. Det er dødssygt for ham, at skal ned i sådan et åndssvagt styrt, fortæller den tidligere rytter.

De næste mange dage kan dog blive hårde for Cort, når han skal sidde på cyklen med en brækket lillefinger. Det fortæller Lars Michaelsen, som er sportsdirektør hos Astana.

- Det kommer til at kunne mærkes, hvis han skal hive i bremsen og skifte gear eller om i ryglommerne. Man bruger hænderne hele tiden, selvom det er benene, man cykler med, fortæller Michaelsen.

På første etape var det Jakob Fuglsang, der styrtede og fik et alvorligt slag i sit højre knæ, og på tredje etape slog Kasper Asgreen sig alvorligt, da han kørte ind i en vejhelle.

Fjerde etape blev vundet af Elia Viviani.

Det endte som forventet i en massespurt, hvor Elia Viviani var den hurtigste af de hurtige. Video: TV 2 SPORT