Tour de France

Førende rytter stod af i finalen - nu forklarer han hvorfor

Tim Wellens opgav at køre om etapesejren, da han havde passeret toppen på mandagens sidste stigning. Det er der en god forklaring på.

Det så lidt underligt ud, da belgiske Tim Wellens klikkede ud af pedalerne og steg af cyklen på toppen af Cote de Mutigny.

På det tidspunkt var han den førende rytter på etapen. Han havde siddet i udbrud i knap 200 kilometer, men med 15,6 kilometer til mål opgav Wellens at køre om etapesejren. Ikke fordi han havde sikret sig dagens sidste bjergpoint, men fordi han var tvunget til det.

- Ved foden af den sidste stigning begyndte mit ene dæk at blive fladt. Heldigvis var jeg i stand til at hente de to point til bjergkonkurrencen, men at følge med Alaphilippe og køre om etapesejren var umuligt. Jeg blev nødt til at stoppe, fortæller Lotto Soudal-rytteren i en pressemeddelelse.

Tim Wellens kørte først over alle mandagens fire stigninger. Dermed hentede han syv point til bjergkonkurrencen, som han fører med fire point ned til den nærmeste forfølger.

  1. Tim Wellens, Lotto Soudal, 7 point
  2. Xandro Meurisse, Wanty – Gobert, 3 point
  3. Greg van Avermaet, CCC Team, 2 point

- Oprindeligt angreb jeg, fordi jeg ville køre efter bjergtrøjen, men på et tidspunkt begyndte jeg at tro på, at det kunne blive til mere. Lige efter den tanke satte feltet farten op, og så blev det en del sværere at køre for mig.

Kort før toppen på den sidste stigning angreb den store favorit Julian Alaphilippe i feltet. Han nåede hurtigt op på hjul af Wellens, der dog kom først over toppen. Da Wellens havde markeret med den ene arm, stod han af cyklen, og så kørte franskmanden solo de sidste 15 kilometer. Alaphilippes forspring blev så stort, at han sikrede sig både etapesejren og den gule førertrøje.

Igen på fjerde etape skal rytterne køre over 200 kilometer. Tirsdag er afslutningen dog flad, og derfor virker det helt oplagt, at etapen slutter med en massespurt. Læs meget mere om etapen her.